Διαρροή: Αυτή είναι η Rolls-Royce Cullinan

Διαρροή: Αυτή είναι η Rolls-Royce Cullinan

Τη φωτογραφία ανάρτησε προσκεκλημένος στην «αβάν πρεμιέρ» του υπερπολυτελούς SUV, που είχε οργανωθεί ειδικά για VIPs.

To «ψηλοπρόφιλο όχημα παντός εδάφους», όπως το χαρακτηρίζει η Rolls-Royce, θα παρουσιαστεί επίσημα αύριο, 10 Μαϊου.

Η φωτογραφία που αναρτήθηκε στα κοινωνικά δίκτυα δείχνει το όρθιο, επιβλητικό εμπρός μέρος, με την τυπική μάσκα «Παρθενώνα», τα τριπλά ορθογώνια φώτα και το τεράστιο καπό.

Πάνω από τη μάσκα είναι το θρυλικό αγαλματίδιο “Spirit of Ecstasy”, που μπορεί να κρυφτεί από τα πονηρά μάτια με το πάτημα ενός κουμπιού. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, για ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό, και η πέμπτη πόρτα φόρτωσης, με την τετραγωνισμένη γραμμή, ανοίγει σε δύο ξεχωριστά τμήματα.

Η Cullinan είναι η προσωποποίηση της επιβολής και του πλούτου. Ακόμη και ο V12 6,75 λίτρων κάτω από το καπό είναι διαφορετικός από ό,τι έχουν να επιδείξουν τα άλλα SUV. Ο διτούρμπινος 12κύλινδρος, προέλευσης BMW, συνδυάζεται με ένα αυτόματο κιβώτιο 8 σχέσεων της ZF και κινεί μόνιμα και τους 4 τροχούς μέσω του συστήματος xDrive της βαυαρικής φίρμας. Η ισχύς και η ροπή που μεταφέρει είναι αντίστοιχα 571 PS και… 91,7 kgm!

Η ψηλωμένη Phantom που ονειρευόταν κάθε σεϊχης για να ανεβαίνει τους αμμόλοφους, είναι «μια αληθινά αυθεντική Rolls-Royce που, όπως οι πρόγονοί της, θα επαναπροσδιορίσει τα κριτήρια με τα οποία θα αξιολογούνται όλα τα άλλα είδη πολυτελείας», όπως είπε ο CEO της βρετανικής φίρμας, Torsten Müller-Ötvös.

Πέρα από τη Μέση Ανατολή, η Cullinan είναι σίγουρο ότι θα αρέσει και σε άλλους τύπους πελατών, από τραγουδιστές ραπ μέχρι Ρώσους ολιγάρχες και Κινέζους βιομηχάνους παιχνιδιών. Στην γκάμα της Rolls-Royce, θα πλασαριστεί ανάμεσα στην Ghost και τη Phantom.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μια Rolls-Royce εκεί που δεν πάνε οι Rolls-Royce [video]

Οι προπαραγγελίες για την Cullinan έφτασαν τις 3.362 σε 50 χώρες το 2017, οπότε η Rolls-Royce μπορεί να πιάσει συνολικά τα 7.000 αυτοκίνητα όταν η παραγωγή του νέου SUV βρει το ρυθμό της. Ο διπλασιασμός των πωλήσεων σημαίνει άλμα στα κέρδη, συνεπώς περιμένετε κι άλλα, ακόμη πιο εξεζητημένα μοντέλα από την ιστορική φίρμα.  

[Πηγή: autoevolution.com]

Rolls-Royce Cullinan

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube