Μια Rolls-Royce εκεί που δεν πάνε οι Rolls-Royce [video]

Μια Rolls-Royce εκεί που δεν πάνε οι Rolls-Royce [video]

Σε συνεργασία με το National Geographic, η Rolls-Royce δοκιμάζει το SUV της, Cullinan, στις πιο ακραίες συνθήκες, σε όλο τον κόσμο.

Όπως υποσχέθηκε στις αρχές του μήνα, η Rolls-Royce έχει ξεκινήσει την αργή και σταδιακή αποκάλυψη της Cullinan, του πρώτου της SUV – ή,  όπως προτιμά να το αποκαλεί, του «ψηλοπρόφιλου οχήματος παντός εδάφους».

Υπάρχουν ήδη κάμποσα κλιπ αναρτημένα στο κανάλι της φίρμας στο YouTube, και άλλο ένα –αυτό που θα δείτε παρακάτω– στο λογαριασμό της στο Facebook.

«Η Rolls-Royce Cullinan είναι σχεδόν έτοιμη να παρουσιαστεί στον κόσμο. Μόνο μια επική δοκιμή έχει ακόμα μπροστά της. Ας ξεκινήσει λοιπόν η Τελική Δοκιμασία», λέει η εταιρεία στο post που συνοδεύει το video.

Επίσημα, η Cullinan θα παρουσιαστεί σε λίγους μήνες. Γι’ αυτό ακόμη φοράει «στολή παραλλαγής», στην περιπέτεια που θα ζήσει από την αφετηρία, στα Highlands της Σκοτίας, μέχρι τις ΗΠΑ, περνώντας από την Αυστρία και τη Μέση Ανατολή.

Η περιπέτεια αυτή θα εκτυλιχθεί μέσα στον Απρίλιο και το Μάιο και καταγράφεται από τον φωτογράφο Cory Richards μαζί με μια ομάδα του National Geographic. Περιοδικά, όλοι οι εμπλεκόμενοι θα αναρτήσουν videos και φωτογραφίες που θα δείχνουν το αυτοκίνητο στα πιο ακραία περιβάλλοντα και τις πιο δύσκολες συνθήκες.

«Σε συνεργασία με τη Rolls-Royce, το National Geographic ωθεί την Cullinan στα όριά της, σε μια αποστολή για να βγάλει εμβληματικές εικόνες στα πιο ακραία τοπία του κόσμου», γράφει η Rolls-Royce στην ιστοσελίδα της.

Στοιχεία για το επερχόμενο υπέρ-SUV δεν έχουν δοθεί ακόμη. Από κατασκοπευτικές φωτογραφίες φαίνεται ότι θα έχει πίσω πόρτες που ανοίγουν ανάποδα, πράγμα που σημαίνει μεγάλους χώρους.

Κάτω από το καπό της, η Cullinan πιθανότατα θα έχει τον διτούρμπινο V12 6,75 λίτρων της Phantom. Στη λιμουζίνα, ο κινητήρας αυτός αποδίδει 460 ίππους και 73,4 kgm ροπής, δίνοντας μια τελική ταχύτητα 240 km/h. Όμως τα νούμερα αυτά δεν θα ισχύουν ακριβώς για τη μεγαλύτερη και μάλλον βαρύτερη Cullinan.

[Πηγή: Rolls-Royce]

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube