Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Rolls-Royce Phantom

Διαρροή: Αυτή είναι η νέα Rolls-Royce Phantom

Οι πρώτες επίσημες φωτογραφίες διέρρευσαν από on-line προσπέκτους για την κινεζική αγορά.

Αυτή είναι η πιο ενημερωτική ματιά μέχρι τώρα στη Rolls-Royce Phantom της 8ης γενιάς, που θα αποκαλυφθεί επίσημα στις 27 Ιουλίου και θα διατεθεί στην αγορά το 2018 (ετοιμάστε την επιταγή).

Οι εικόνες, οι οποίες προέρχονται από διαδικτυακή μπροσούρα που διέρρευσε στα κινεζικά ΜΜΕ, δείχνουν την έκδοση με το μακρύ μεταξόνιο κι επιβεβαιώνουν όσα είχαμε διαπιστώσει βλέποντας κατασκοπευτικές φωτογραφίες των πρωτοτύπων εξέλιξης.

Αισθητικά, η νέα Phantom είναι κοντά στην υπάρχουσα, αν και υπάρχουν αλλαγές στο εμπρός μέρος, όπως οι διαφορετικού σχήματος προβολείς κι ο αλλαγμένος προφυλακτήρας. Επίσης, δεν υπάρχουν πλέον τα δεύτερα φώτα, κάτω από τους προβολείς.

Το εσωτερικό δείχνει όσο κορυφαίο περιμένει κανείς, με σκούρο ξύλο, πάνελ με πολυτελή υφή και κρεμ δέρμα, ανάμεσα σε άλλα ακριβά υλικά. Οι ρετρό πινελιές στο ταμπλό επίσης δεν λείπουν.  

Η όλη σχεδίαση του αυτοκινήτου θα αποκαλυφθεί στις 27 Ιουλίου, σε μια εκδήλωση για την ιστορία της Phantom.
H νέα Phantom θα έχει βέβαια τη χαρακτηριστική, επιβλητικά μάσκα «Παρθενώνα» και η μόνη άλλη λεπτομέρεια που έχει αποκαλύψει η Rolls-Royce είναι ένα πάνελ του εσωτερικού από σκούρο ξύλο με ένα αναλογικό ρολόι στο κέντρο του.

Ήδη γνωρίζουμε ότι η Phantom 8ης γενιάς πιθανότατα θα μοιράζεται το ίδιο αλουμινένιο πλαίσιο με το SUV Cullinan  και θα κινείται από μια εξελιγμένη έκδοση του V12 6,75 λίτρων του σημερινού μοντέλου ή του V12 6,6 λίτρων της Dawn.  

Η Cullinan (φωτ. κάτω) θα είναι το πρώτο τετρακίνητο μοντέλο της φίρμας, πράγμα που σημαίνει ότι, αν η νέα Phantom αποκτήσει και αυτή σύστημα τετρακίνησης, αυτό θα γίνει μετά το λανσάρισμα της Cullinan.

Πάντως, η Rolls-Royce μάλλον θα κρατήσει την τετρακίνηση αποκλειστικά για το «υπερυψωμένο, παντός εδάφους» μοντέλο της.

[Πηγή: Autocar]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube