Devel Sixteen: Και όμως, κινείται!... [video]

Devel Sixteen: Και όμως, κινείται!... [video]

Δείτε τo hypercar των 5.000 ίππων να ξεκινά από στάση και να επιταχύνει – εντυπωσιακά, αν και «με 20% γκάζι».

Το θεωρούσαμε αραβικό παραμύθι της Χαλιμάς, αλλά να που το τέρας με τα 5.000 άλογα υπάρχει και κινείται!

Το Devel Sixteen είναι ένα από τα πιο παράξενα κι απίστευτα αυτοκίνητα επιδόσεων που έχουν ανακοινωθεί τα τελευταία χρόνια.

Μας το έδειξαν για πρώτη φορά το Νοέμβρη του 2013, με την υπόσχεση ότι θα έχει 5.000 ίππους – και βέβαια θεωρήσαμε εντελώς απίθανο να μπει ένας τέτοιος «δράκος» σε παραγωγή. Και όμως, τον περασμένο Νοέμβρη, η Devel σοκάρισε πολλούς αποκαλύπτοντας το Sixteen σε έκδοση παραγωγής κι επαναλαμβάνοντας ότι πρόκειται να βγει στους δρόμους.

Ε, λοιπόν, προς γενική έκπληξη, ένα πρωτότυπο εξέλιξης έκανε ακριβώς αυτό και η εταιρεία ανάρτησε ένα video που το δείχνει να επιταχύνει σε μια ευθεία της ερήμου, κάπου στο Ντουμπάι.

Ο ρυθμός που επιταχύνει το αραβικό hypercar δείχνει γρήγορος, παρότι στο σχόλιο αναφέρεται ότι το αυτοκίνητο λειτουργεί με χαμηλή πίεση υπερπλήρωσης και μόνο 20% γκάζι. Αν αυτό αληθεύει, τότε αναμένουμε πυροτεχνήματα…
Η Devel προσφέρει το Sixteen σε τρεις διαφορετικές παραλλαγές. 

Στην πρώτη έχει έναν διτούρμπινο V8 με 2.000 ίππους και κοστίζει $1,6 εκατ. (€1,3 εκατ.). Αν η δύναμη αυτή δεν σας αρκεί, θα διατεθεί και μια έκδοση με 3.000 ίππους. Και βέβαια, για τους αχόρταγους, θα υπάρχει και το κορυφαίο Sixteen με τον τετρατούρμπινο V16 12,3 λίτρων και τα 5.000 άλογα [δείτε τον στο δυναμόμετρο].

Δυστυχώς, η πιο δυνατή έκδοση θα περιορίζεται σε χρήση πίστας. Οπότε, αν θέλετε να κυκλοφορείτε στο δρόμο, θα πρέπει να συμβιβαστείτε με μόνο 3.000 ίππους – τους διπλάσιους από όσους έχει μια Bugatti Chiron…

[Πηγή: Devel / Instagram]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube