Δείτε την Bugatti Chiron Pur Sport στην πίστα [video]

Δείτε την Bugatti Chiron Pur Sport στην πίστα [video]

Η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Bugatti Chiron οδηγείται στο όριο.

Η Bugatti δημοσίευσε ένα βίντεο με την Chiron Pur Sport να οδηγείται στο όριο στην πίστα Bilster Berg στη Γερμανία, εκεί όπου έγινε η επανεκίνηση των δοκιμών εξέλιξης μετά από την παύση λόγω πανδημίας.

Πίσω από το τιμόνι του υπεραυτοκινήτου βρέθηκε ο μηχανικός Sven Bohnhorst που εργάζεται στο στήσιμο της συγκεκριμένης έκδοσης: «Η πίστα του Bilster Berg με τα τοπογραφικά χαρακτηριστικά της είχε προκλήσεις και απαιτεί υψηλά επίπεδα συγκέντρωσης. Είναι μια τεχνική πίστα με ποικίλες στροφές, γρήγορα και αργά τμήματα και μεγάλες υψομετρικές αλλαγές. Μια σοβαρή πρόκληση για εμάς τους μηχανικούς σασί.»

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Επίσημο: Bugatti Chiron Pur Sport [video]

Το ανάγλυφο του εδάφους κάνει την Chiron Pur Sport ελαφρύτερη σε συγκεκριμένα σημεία και την πιέζει προς τα κάτω σε άλλα, προκαλώντας μεγάλη καταπόνηση στα αμορτισέρ. Σε αυτό το περιβάλλον οι μηχανικοί εξέλιξης ρυθμίζουν τα επι μέρους εξαρτήματα του αυτοκινήτου και το λογισμικό για τη νέα λειτουργία οδήγησης ESC Sport+ που είναι φτιαγμένη για την πίστα.

Ο Sven Bohnhorst σχολίασε την αίθηση οδήγησης της Chiron Pur Sport λέγοντας «Είναι ένα αυτοκίνητο για οδηγούς, για όλους εκείνους που έχουν βενζίνη στο αίμα τους. Δεν θέλω να βγω από την θέση οδήγησης ποτέ ξανά.»

Bugatti

Να θυμίσουμε πως η Pur Sport που παρουσιάστηκε τον Μάρτιο, είναι η πιο σκληροπυρηνική έκδοση της Chiron σχεδιασμένη για μέγιστη απόδοση σε πίστα. Ο quad-turbo W16 κινητήρας 8,0 λίτρων αποδίδει 1.500 PS (όπως στις Chiron και Chiron Sport), όμως συνεργάζεται με ένα σημαντικά αναβαθμισμένο κιβώτιο με 15% κοντύτερες σχέσεις ενώ ο κόφτης ανέβηκε στις 6.900 rpm (+200 rpm). Επιπλέον το αυτοκίνητο έχει νέα ανάρτηση με πιο επιθετικό στήσιμο (65% σφιχτότερα ελατήρια εμπρός και 33% πίσω) και ανασχεδιασμένο αεροδυναμικό πακέτο από ανθρακονήματα για παραγωγή ακόμα περισσότερης κάθετης δύναμης.

Η παραγωγή της Chiron Pur Sport είναι περιορισμένη σε 60 μονάδες και θα ξεκινήσει στο δεύτερο εξάμηνο του 2020. Όσο για την τιμή, αυτή ξεκινά από τα 3 εκατομμύρια ευρώ.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube