Δείτε το 6τροχο Devel Sixty να κοντράρει μια Mercedes-AMG GT S! [video]

Δείτε το 6τροχο Devel Sixty να κοντράρει μια Mercedes-AMG GT S! [video]

To «πιο τρελό supercar του κόσμου» δεν είναι μόνο για να ανοίγεις δρόμους στην έρημο.

Φτιαγμένο από τους ίδιους τύπους που βρίσκονται πίσω από το θεότρελο Devel Sixteen των 5.000 ίππων, το Devel Sixty είναι κάτι εντελώς διαφορετικό.

Πρόκειται ουσιαστικά για ένα εξάτροχο «τανκ», που κάνει οχήματα όπως το Mercedes-AMG G63 6x6 ή το Hennessey VelociRaptor 6x6 να δείχνουν ήμερα και κοινότοπα.

Μιλώντας για την AMG, το εξάτροχο τέρας κοντράρει εδώ ένα από τα δημιουργήματά της (ή μάλλον δύο, αφού τα βάζει και με ένα G-Wagen), μια πανέμορφη κόκκινη GT S, όχι στο δρόμο αλλά σε ένα ακόμα πιο αταίριαστο γι’ αυτό περιβάλλον: στο drag-strip! 

Κάτω από το αμάξωμα που θυμίζει Darth Vader, το Devel Sixty έχει έναν θηριώδη V8 τουρμποντίζελ 6,75 λίτρων που αποδίδει 720 άλογα και 102 kgm ροπής. Και να σκεφτείτε ότι το Sixty που βλέπουμε στο video είναι το «βασικό» μοντέλο, αφού προσφέρεται κι ένα με 1.500 ίππους!

Devel Sixty 6x6

Από την άλλη, η Mercedes-AMG GT S δεν χρειάζεται συστάσεις, αφού όλοι ξέρουμε για τον 4λιτρο V8 biturbo βενζίνης που την κινεί, αποδίδοντας (από πέρσι) 522 PS και 68,3 kgm. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Δοκιμάζουμε τη Mercedes-AMG GT S

To βάρος της GT S δεν ξεπερνά τα 1.645 kg, οπότε θα πρέπει θεωρητικά να έχει το πλεονέκτημα απέναντι στο Devel, που δεν ξέρουμε πόσο ακριβώς ζυγίζει αλλά θα πρέπει να είναι πολύ βαρύτερο (μόνο οι τεράστιοι τροχοί θα πλησιάζουν τον ένα τόνο). Γι’ αυτό και μπορείς να παραγγείλεις το τέρας των €380.000 –που κατασκευάζεται στις ΗΠΑ– με αμάξωμα από ανθρακονήματα!

Με 3,7” στο 0-60 mph (0-97 km/h), η AMG GT S κερδίζει άνετα –στα χαρτιά– τη μονομαχία με το Devel που χρειάζεται 5,8” κατά τον κατασκευαστή του. Τώρα, το τι γίνεται στην κόντρα του video και αν είναι φτιαχτή, το αφήνουμε στην κρίση σας. Πάντως, η κόντρα του Devel με το G-Wagen είναι πιο αληθοφανής. 

Όπως και να ’χει, είναι εντυπωσιακό να βλέπεις το 6τροχο τέρας να ξεκινά στο drag-strip με σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τα φουγάρα του.

[Πηγή: Mo Vlogs]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube