Dacia: Upmarket με τις σπέσιαλ εκδόσεις «Techroad»

Dacia: Upmarket με τις σπέσιαλ εκδόσεις «Techroad»

Ασταμάτητη η Dacia! Ύστερα από το ρεκόρ πωλήσεων στην Ευρώπη το 2018, για το 2019 ξεκινά δυνατά, αναβαίνοντας (λίγο) σε κλάση με τη σειρά περιορισμένης παραγωγής «Techroad».

Η Dacia επιβεβαιώνει την ιδιότητά της ως «της κότας που γεννά τα χρυσά αυγά» μέσα στον Όμιλο Renault, με 700.798 παγκόσμιες πωλήσεις το 2018, αύξηση 7% σε σύγκριση με το 2017. Οι ατμομηχανές της γκάμας της είναι το Sandero (το αυτοκίνητο με τις καλύτερη αναλογία λιανικής πώλησης έναντι εταιρικών στη Γαλλία πέρυσι) και το Duster, του οποίου οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 20,5% το 2018.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Dacia αποκαλύπτει μια σειρά περιορισμένης παραγωγής σε ολόκληρη την γκάμα. Η σειρά που ονομάζεται Techroad ή Ultimate, ανάλογα με την αγορά, αφορά τόσο το Duster και το Logan όσο και τα μοντέλα της γκάμας Stepway -Sandero, Logan MCV, Lodgy και Dokker.

Duster
Οι εκδόσεις Techroad έχουν εμπλουτισμένο εξοπλισμό και μπορούν να αναγνωριστούν από τις κόκκινες διακοσμήσεις στην καμπίνα.


Αυτή η σειρά περιορισμένης παραγωγής συνοδεύεται από τον εμπλουτισμό της χρωματικής παλέτας με στην προσθήκη νέων χρωμάτων και συγκεκριμένα το Grey Highland και το Red Fusion. Το κόκκινο χρώμα είναι επίσης ένα από τα «τρικ» της σειράς, καθώς βρίσκεται σε ένθετα στην καροσερί (κέλυφος πλευρικών καθρεφτών, καλύμματα στον αφαλό των ζαντών...), αλλά και στην καμπίνα (πάνελ πόρτας, δαχτυλίδι αεραγωγών, αλλά και παρουσία στο μοτίβο στην ταπετσαρίας). Προφανώς και δεν συντελέστηκε κάποια σημαντική μετακίνηση upmarket, ούτε φανταζόμαστε αυτός ήταν ο σκοπός της Dacia. H ρουμανική εταιρεία παραμένει μια κατασκευάστρια χαμηλού κόστους και θα ήταν απατηλή προσδοκία να περιμένουμε από αυτή μια σπέσιαλ σειρά φορτωμένη με φρου-φρου και αρώματα.

duster
Τα καπάκια στον αφαλό των ζαντών είναι βαμμένα σε κόκκινο χρώμα στα Dacia Techroad, είτε πρόκειται για τις 17άρες του Duster είτε για τις 16 ιντσών των άλλων μοντέλων.


Από τη σκοπιά της τεχνολογίας, ωστόσο, η προσφορά κάθε άλλο παρά ανερμάτιστη είναι. Έτσι, ο εξοπλισμός περιλαμβάνει κάμερα και ραντάρ οπισθοπορείας, αυτόματο έλεγχο κλιματισμού και keyless entry. Επίσης υπάρχει διαθέσιμο πακέτο που συνίσταται από σύστημα ειδοποίησης κινδύνου τυφλών σημείων, περιμετρική κάμερα και σύστημα πολυμέσων με ενσωματωμένη πλοήγηση «Media Nav Evolution», για το οποίο η Dacia υπενθυμίζει ότι είναι συμβατό με Apple CarPlay και Android Auto. Σημειώστε ότι στο Duster, το φινίρισμα Techroad χρεώνεται στην Ευρώπη €450 περισσότερο από το αντίστοιχο στάνταρ αυτοκίνητο. Νέα επίσης για το SUV της Dacia, είναι η εμφάνιση της τετρακίνησης σε συνδυασμό με τους βενζινοκινητήρες TCe 130 και TCe 150.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube