Το Dacia Duster τώρα και σε επαγγελματική έκδοση

Το Dacia Duster τώρα και σε επαγγελματική έκδοση

Μεγαλύτερος χώρος φόρτωσης για το διθέσιο Dacia Duster Commercial.

Η Dacia παρουσίασε το Duster Commercial, δηλαδή την επαγγελματική έκδοση του B-SUV με αυξημένες μεταφορικές δυνατότητες

Εξωτερικά, το Duster Commercial μοιάζει με οποιοδήποτε άλλο Duster καθώς έχει LED φώτα, προφυλακτήρες στο χρώμα του αμαξώματος με προστατευτικές ποδιές, την ίδια χρωματική παλέτα και τροχούς 16".

Στο εσωτερικό βρίσκουμε air condition, ηλεκτρικά παράθυρα εμπρός, συνδεσιμότητα Bluetooth και θύρα USΒ ενώ η πλουσιότερη έκδοση προσθέτει υπολογιστή ταξιδιού, οθόνη αφής 7" για το infotainment και κάμερα οπισθοπορείας.

Dacia

Η μεγάλη διαφορά έγκειται στην απουσία πίσω θέσεων και την προσθήκη διαχωριστικού πλέγματος, που μεταμορφώνουν το Dacia Duster σε βαν. Ο διευρυμένος χώρος αποσκευών με εντελώς επίπεδο πάτωμα έχει χωρητικότητα που φτάνει το 1,5 κυβικό μέτρο. Το μέγιστο μήκος φόρτωσης είναι 1.557 mm και το μέγιστο πλάτος 1.247 mm, ενώ υπάρχουν ειδικά άγκιστρα στο διαχωριστικό και ένα αφαιρούμενο κάλυμμα για τα προιόντα. Ανάλογα με την έκδοση κινητήρα, το ωφέλιμο φορτίο φτάνει τα 492 kg. Για καλύτερη ασφάλεια έχει προστεθεί συναγερμός και σταθερά πίσω παράθυρα με φιλμ που περιορίζει την οπτική επαφή με το εσωτερικό.

Το επαγγελματικό Duster διατίθεται με τους βενζινοκινητήρες 1.0 TCe ( 90 PS / 160 Nm) και 1.3 TCe (130 PS / 240 Nm), καθώς και με τον πετρελαιοκινητήρα 1.5 Blue dCi (115 PS / 260 Nm) ο οποίος είναι και ο μόνος που μπορεί να συνδυαστεί με τετρακίνηση. Όλα τα μοτέρ συνεργάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων και έχουν σύστημα Start&Stop. Φυσικά διατηρείται σταθερή η αυξημένη απόσταση από το έδαφος που χαρακτηρίζει τις επιβατικές εκδόσεις.

Το Duster Commercial διατίθεται ήδη στη Μ.Βρετανία σε δύο επίπεδα εξοπλισμού - Essential και Comfort - με τιμές που ξεκινούν από τις  £15.309 (€17.468).

[Πηγή: Dacia]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube