Dacia: Duster pick-up για την Ευρώπη;

Dacia: Duster pick-up για την Ευρώπη;

Ο εμπορικός διευθυντής της Dacia Ρουμανίας επιβεβαίωσε ότι μια έκδοση pick-up του Duster βρίσκεται στο στάδιο της μελέτης με τη βοήθεια ενός εξωτερικού συνεργάτη.

Mε τους κατασκευαστές να καταφεύγουν στις μικρότερες πλατφόρμες τους για την μελέτη και κατασκευή A-SUV μήπως οσονούπω θα δούμε την επιστροφή της κατηγορίας των μίνι pick-up; Το ερώτημα είναι εύλογο, καθώς ο εμπορικός διευθυντής της Dacia Ρουμανίας μόλις επιβεβαίωσε ότι η φίρμα θα λανσάρει πράγματι ένα Duster pick-up το 2019, με τη βοήθεια του εξειδικευμένου κατασκευαστή αμαξωμάτων Romturingia.

Σε αντίθεση με το Renault Oroch, το οποίο είναι ένα Duster pick-up που πωλείται υπό τα σήματα της Renault στη Λατινική Αμερική, αυτό το καροτσάτο Duster θα είναι ένα μοντέλο με σήματα της Dacia. Και δεν θα είναι ένα όχημα για «κάθε μέρα», καθώς δεν θα είναι το ίδιο καλά εξοπλισμένο και με την ίδια ΙΧίστικη φροντίδα του κλασικού Duster. Η ρουμανική φίρμα προσανατολίζεται σε ένα πιο αγροτικό μοντέλο, ξεκάθαρα επαγγελματικό. Ένα αυτοκίνητο που θα μπορούσε να ικανοποιήσει τους επαγγελματίες που αναζητούν ένα pick-up, αλλά δεν θέλουν να καταφύγουν σε μεγάλα και προφανώς με τιμή που θα δεν θα ιδρώνει το αυτί της από ανταγωνισμό.

Renault Duster Oroch

Το αυτοκίνητο θα πωλείται μέσω του δικτύου της εταιρείας ως επαγγελματικό, αλλά αυτή τη στιγμή δεν είναι γνωστό αν θα απευθύνεται μόνο στην αγορά της Ρουμανίας ή και στις υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης. Προσώρας λοιπόν καθώς δεν γνωρίζουμε το πότε και το πού θα ντεμπουτάρει το Duster pick-up, δεν γνωρίζουμε εάν θα μπορεί να το εισάγει η ελληνική αντιπροσωπεία.

Στις φωτό απεικονίζεται το λατινοαμερικανικό Renault Duster Oroch

Renault Duster Oroch

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube