To Citroën C5 Χ Hypnos έρχεται για να μας ξυπνήσει!

To Citroën C5 Χ Hypnos έρχεται για να μας ξυπνήσει!

Το Citroën C5 X απέκτησε πλέον μια συλλεκτική έκδοση, την οποία οι Γάλλοι εμπνεύστηκαν από την ελληνική μυθολογία και συγκεκριμένα το θεό Ύπνο, δίνοντάς του το ομώνυμο όνομα…Hypnos.

Ανέκαθεν η φιλοσοφία της Citroën, ήταν προσανατολισμένη προς την άνεση. Έχοντας ήδη στη γκάμα της το μεγάλο C5 X αποφάσισε να προσφέρει το κάτι παραπάνω, λανσάροντας την περιορισμένης παραγωγής έκδοση Hypnos (όνομα που είχε χρησιμοποιηθεί σε ένα υβριδικό crossover του 2008). Όχι για να μας κοιμήσει. Μάλλον για το ακριβώς αντίθετο.

Citroen

Εξωτερικά, το Citroën C5 X Hypnos φέρνει ένα νέο, elegant μπλε χρώμα με την ονομασία Eclipse Blue, συνδυασμένο με μαύρη οροφή και κόκκινες διακριτικές λεπτομέρειες στα πλαϊνά μέρη, αλλά και στον αριθμό 5, στο πίσω μέρος.

Εκτός από το Eclipse Blue, το C5 X Hypnos θα είναι διαθέσιμο και σε Platinum Grey. Αποκλειστικές είναι και οι ζάντες αλουμινίου των 19 ιντσών συνδυάζουν μαύρο χρώμα, απόχρωσης Onyx και σκούρο, διαμαντένιο φινίρισμα στις ακτίνες τους.

Citroen

Το εσωτερικό από την πλευρά του, παρουσιάζει μια νέα ανάλαφρη, σύγχρονη και ευάερη ατμόσφαιρα, λόγω των μεγάλων γυάλινων επιφανειών που επιτρέπουν να μπει στην καμπίνα άπλετο φως.

Επιπροσθέτως, τα διακριτικά χρώματα και υλικά που χρησιμοποιούνται δημιουργούν μια ήρεμη και χαλαρωτική εικόνα. Τα καθίσματα (τεχνολογίας Advanced Comfort) είναι επενδυμένα με ανοιχτόχρωμο, διάτρητο δέρμα, υλικό που συναντάμε και σε άλλες επιφάνειες.

Την ιδιαίτερα όμορφη και κομψή εικόνα των καθισμάτων ολοκληρώνουν τα προσκέφαλα από Alcantara, με το ελαφρύ γκρι χρώμα. Στο ταμπλό αλλά και στα πάνελ των θυρών, συναντάμε ξύλινες επενδύσεις Karuunfaux.

Αν μη τι άλλο, η αίσθηση ευρυχωρίας ενισχύεται από την επιβλητική, γυάλινη οροφή και τη λειτουργία μασάζ στα εμπρός (αεριζόμενα και θερμαινόμενα) καθίσματα. Ευχάριστες πινελιές δίνουν επίσης τα πατάκια με το λογότυπο Hypnos, αλλά και το ηχοσύστημα hi-fi, ενώ τα ηχομονωτικά κρύσταλλα υπόσχονται να εξασφαλίσουν απρόσκοπτη ησυχία κατά τις μετακινήσεις.

Citroen

Το Citroën C5 X Hypnos εξοπλίζεται με την ενεργή ανάρτηση στον στάνταρ εξοπλισμό και τον Plug-in Hybrid κινητήρα με τη συνδυαστική ισχύ των 225 ίππων και ροπή 360 Nm. Με τη βοήθεια του 1,6 lt. PureTech και του e-EAT8 κιβωτίου ταχυτήτων, καταφέρνει να φτάσει στα πρώτα 100 km σε 7,8’’, νούμερο εξαιρετικό για το ύφος, τον όγκο και το βάρος του αυτοκινήτου.

Citroen

Η ειδική έκδοση κοστίζει 58.400 ευρώ στη Γαλλία. Η διαθεσιμότητά του θα είναι περιορισμένη, με τις πρώτες παραδόσεις στους πελάτες να αναμένονται στις αρχές του 2024.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube