Citroën C4 Cactus: Προσεχής εξηλεκτρισμός

Citroën C4 Cactus: Προσεχής εξηλεκτρισμός

Η Citroën ετοιμάζει μια εντελώς νέα γενιά για το C4 Cactus που από το 2020 θα βασίζεται στην Compact Modular Platform (CMP) για μπορεί να υποστηρίξει υβριδικές και 100% ηλεκτρικές εκδόσεις.

Το crossover Citroën C4 Cactus υπέστη πέρυσι ανανέωση που του έδωσε το βαρύ καθήκον να υποκαταστήσει στην αγορά την παραδοσιακή C4. Με τη νέα γενιά που έχει προγραμματιστεί για το 2020, το Groupe PSA ελπίζει να μην αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα τοποθέτησης για το «ουσιώδες» μοντέλο του. Και προς τούτο, μια υβριδική και μία ηλεκτρική έκδοση θα έχουν την τιμητική τους στην γκάμα του μοντέλου.

Το νέο Cactus C4 Cactus της Citroën θα πατήσει πάνω την κορυφαία πλατφόρμα CMP που θα χρησιμοποιήσουν και τα μελλοντικά Peugeot 208 και Opel Corsa. Αυτή η σπονδυλωτή αρχιτεκτονική θα του επιτρέψει να κάνει χρήση ενός υβριδικού συστήματος ή/και ενός ηλεκτροκινητήρα. Το C4 Cactus θα γίνει έτσι είναι το πρώτο μαζικό μοντέλο της φίρμας που θα συνδέεται αποκλειστικά με τη Citroën, αφού το μίνι C-Zero σχεδιάστηκε σε συνεργασία με τη Mitsubishi. Η κίνηση αυτή αποτελεί μέρος της στρατηγικής ηλεκτροκίνησης του Groupe PSA για τη διάθεση υβριδικών και ηλεκτρικών εκδόσεων για κάθε νέο μοντέλο μέχρι το επόμενο έτος.

Citroën C4 Cactus

Πριν από την επίσημη παρουσίαση του νέου C4 Cactus, η εταιρία θα παρουσιάσει δύο πρωτότυπα το 2019. Το πρώτο κόνσεπτ θα ντεμπουτάρει τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, ενσωματώνοντας «μια επανάσταση για τη φίρμα» σύμφωνα με τον επικεφαλής μάρκετινγκ της Citröen, Arnaud Belloni. Το δεύτερο θα αποτελεί μια σπουδή για το αυτόνομο αυτοκίνητο και θα εμφανιστεί ένα μήνα αργότερα, στο Auto Shanghai 2019.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube