Κόβει βόλτες το μελλοντικό Peugeot 208 2019

Κόβει βόλτες το μελλοντικό Peugeot 208 2019

Η δεύτερη γενιά του Peugeot 208 θα λανσαριστεί το 2019. Και ένα πρωτότυπο με το καινούργιο αμάξωμα απαθανατίστηκε σε δοκιμές.

Ύστερα από το εμπορικό λανσάρισμα του 508, το επόμενο βήμα για την Peugeot θα είναι το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του 208. 

Το νέο σουπερμίνι του Sochaux πιθανότατα θα κάνει την πρώτη επίσημη εμφάνισή του τον Μάρτιο του 2019 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Αρκεί να πούμε ότι η γαλλική εταιρεία αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπ’ ατμόν προκειμένου για να ολοκληρωθεί η εξέλιξη του αυτοκινήτου.

Μέχρι τώρα, οι φάσεις της εξέλιξης αυτής γινόταν με περισσή «διακριτικότητα». Αλλά τελικά, ουδέν κρυπτόν υπό τον φακό των φωτογράφων-κατασκόπων, με ένα πρωτότυπο να συλλαμβάνεται με την τελική καροσερί σε δοκιμές. Έτσι μπορούμε να πάρουμε μια πρώτη ιδέα για την εμφάνιση του αυτοκινήτου. 

Ενώ στο υφιστάμενο 208 υπήρχε μια αισθητική συνέχεια από το 206 -με ενδιάμεσο παραλήπτη αυτής της στιλιστικής σκυτάλης το 207- η σιλουέτα του 208 II σηματοδοτεί την πρώτη ρήξη. Παρόλο που το πρώτο 208 εξακολουθεί να αντέχει καλά στην πτώση των πωλήσεων λόγω ηλικίας, το υπερβολικά στρογγυλό σχήμα του αποθάρρυνε αρκετούς από τους υποψήφιους πελάτες, που θεωρούσαν ότι ήταν αισθητικά πολύ αδύναμο. Ο αντικαταστάτης του λοιπόν της θα έχει περισσότερες γωνίες, με λίγο από τον αέρα της αμέσως επόμενης κατηγορίας. 

Το καπό, όπως φαίνεται και από τη φωτογραφία (περισσότερες φωτό στο ισπανικό motor.es) θα είναι λιγότερο κεκλιμένο και οπτικά επιμηκυμένο, και η πίσω κολόνα φαρδύτερη, προτάσσοντας δυναμισμό Πάντως, σε γενικές γραμμές στο προφίλ βλέπουμε να υπάρχει μια ταύτιση, μια έντονη συγγένεια με το 308

Το μήκος του αυτοκινήτου θα πρέπει αυτή τη φορά να υπερβαίνει το όριο των τεσσάρων μέτρων. Εμπρός, υποθέτουμε ότι υπάρχει μια φωτεινή «υπογραφή» παρόμοια με αυτή του 508, με φαρδιές λάμες που κατεβαίνουν κάθετα από τις εξωτερικές άκρες των φαναριών. Το αυτοκίνητο φαίνεται να διαθέτει μεγάλη μάσκα, αλλά σαφώς το καμουφλάζ αποκρύπτει το μέγεθος στην τελική μορφή του. Στο πίσω μέρος, όπως στα τελευταία μοντέλα του Γάλλου κατασκευαστή, βρίσκουμε οριζόντια φανάρια που -πιθανότατα- θα συνδέονται με μια μαύρη τρέσα.

Από τεχνικής σκοπιάς, μεγάλες αλλαγές επίσης βρίσκονται προ των πυλών, καθώς η δεύτερη γενιά του 208 θα βασίζεται σε μια νέα πλατφόρμα. Οι πληροφορίες λένε ότι μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση δεν θα αργήσει, ενώ η πλειονότητα των βενζινοκινητήρων θα συνδυάζεται με ελαφρύ υβριδικό σύστημα. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube