Caterham Seven “Kamui Kobayashi Edition”

Caterham Seven “Kamui Kobayashi Edition”

Η Caterham αποκάλυψε μια ειδική έκδοση μόνο για την ιαπωνική αγορά.

Η Caterham παρουσίασε σήμερα μια συλλεκτική έκδοση του Seven, ειδικά “σχεδιασμένη” από τον ιάπωνα πιλότο F1 της ομώνυμης ομάδας, Kamui Kobayashi.

Η “Kamui Kobayashi Edition” του Seven θα παραχθεί σε μόλις 10 κομμάτια και θα προσφέρεται μόνο στην αγορά της πατρίδας του Kobayashi, την Ιαπωνία, με τιμή 43.200 ευρώ (μαζί με τους φόρους).

Η βάση για αυτή την συλλεκτική έκδοση είναι το Sever 250 R των 125 ίππων, αλλά ο Kamui Kobayashi “φρόντισε” να γίνουν αρκετές αλλαγές ώστε η έκδοση με τον όνομά του να είναι πραγματικά ξεχωριστή. Το Seven 250 R διαθέτει τον 1.6 Ford Sigma κινητήρα και συνδυάζεται με 6άρι χειροκίνητο κιβώτιο. Η δύναμη μοιράζεται στους πίσω τροχούς μέσω ενός μπλοκέ διαφορικού και επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε 5,9 sec. Η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 196 km/h.

Εξωτερικά, η έκδοση προσφέρεται σε high gloss μαύρο χρώμα με ρίγες σε χρώμα μαύρο ματ. Κάθε “Kamui Kobayashi Edition” θα έχει στο ρύγχος το νούμερο 10, το νούμερο του Kobayashi στην F1, ενώ τα ανθρακονημάτινα φτερά είναι εμποτισμένα με μια ειδική πράσινη λάκα, στοιχείο μοναδικό για τα μοντέλα της Caterham. Την εικόνα συμπληρώνουν οι μαύροι τροχοί των 13” και η χρωμιωμένη εξάτμιση.

Το μονοθέσιο εσωτερικό διαθέτει αλουμινένιο κάλυμμα για την θέση του συνοδηγού, ενώ η σχεδίαση του πίσω roll bar ενισχύει την εικόνα και την αγωνιστική αίσθηση που θέλει να δίνει ένα μονοθέσιο. Το ταμπλό είναι κατασκευασμένο από ανθρακόνηματα εμποτισμένο με την ειδική πράσινη λάκα που συναντάμε και στα φτερά, ενώ θα φέρει και την υπογραφή του ιάπωνα πιλότου της F1. Από ανθρακονήματα είναι φτιαγμένο και το αγωνιστικό κάθισμα με ραμμένο το όνομα του Kobayashi στο προσκέφαλο. Την αγωνιστική εικόνα συμπληρώνουν οι ζώνες τεσσάρων της TAKATA, ο ειδικά σχεδιασμένος πίνακας οργάνων, ο πράσινος ανοδιωμένος επιλογέας ταχυτήτων και το ανοδιωμένο κλειδί.

Ο Kobayashi είχε οδηγήσει για πρώτη φορά Seven πριν μερικούς μήνες στην πίστα του Silverstone και είχε δηλώσει ότι είναι ότι πιο κοντινό σε αγωνιστικό αυτοκίνητο.

Για την ειδική αυτή έκδοση, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Caterham, David Ridley, ανέφερε ότι χαίρεται που προσφέρει αυτή την ειδική έκδοση στην Ιαπωνία, μιας και η συγκεκριμένη αγορά είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στις εξαγωγές της αγγλικής φίρμας και η ιαπωνική “κοινότητα” στηρίζει τον Kobayashi.

Τέλος, ανέφερε ότι ο Kamui Kobayashi είχε μεγάλη συμμετοχή στην δημιουργία της συλλεκτικής αυτής έκδοσης, καθώς οδήγησε μέχρι και το πρώτο πρωτότυπο για να δώσει την έγκρισή του.

[Πηγή: Caterham Cars]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube