Caterham Seven 485 CSR: Ξεμπαρκάρει ομολογκέ στην ηπειρωτική Ευρώπη

Caterham Seven 485 CSR: Ξεμπαρκάρει ομολογκέ στην ηπειρωτική Ευρώπη

Ο Βρετανός κατασκευαστής, σπεσιαλίστας των «low flyers» ανακοινώνει περήφανα την εμπορική προώθηση της Caterham Seven 485 CSR στη Γηραιά Ήπειρο: 240 άλογα και 580 κιλά για περίπου €55.000...

Εμπρός μας έχουμε αναμφισβήτητα μια εξαιρετική πρόταση για να πας οδικώς στην πίστα με ένα απολύτως νόμιμο για το δρόμο και ταξινομημένο αυτοκίνητο. Μιας και η Caterham επιβεβαιώνει τη διανομή στην Ευρώπη της πολύ επιτυχημένης Seven 485 CSR.

Ο διευθύνων σύμβουλος της φίρμας, Graham Macdonald, δήλωσε ότι αυτό είναι «το πιο απόλυτο μοντέλο που διατίθεται εκτός του Ηνωμένου Βασιλείου», πριν προσθέσει: «Οι ειδικοί μας επί της ομολογκασιόν εργάστηκαν σκληρά για να εξασφαλίσουν ότι το αυτοκίνητο πληροί τα πρότυπα WLTP και είμαστε πολύ χαρούμενοι που μπορούμε να προσφέρουμε στους Ευρωπαίους πελάτες μας αυτό που αντιπροσωπεύει η Caterham».

Caterham Seven 485 CSR

Και ποια είναι τα χαρακτηριστικά της «απόλαυσης»; Κάτω από το καπό της Seven 485 CSR φιλοξενείται ένα δίλιτρο ατμοσφαιρικό μοτέρ Ford Duratec που λανσαρίστηκε αρχικά το 2005. Το μπλοκ αποδίδει σε αυτή τη σπορ έκδοση 240 ίππους και ροπή 206 Nm. Τα νούμερα μεταφράζονται σε 3,9” για το σπριντ των 0-100 km/h και σε μέγιστη ταχύτητα 225 km/h. Όσο για τη ζυγαριά, αυτή δείχνει 580 kg. Mε άλλα λόγια επιδόσεις αντάξιες αυτών ενός σούπερκαρ, καθώς μιλάμε για λόγο ισχύος 410 ίππων ανά τόνο κατά τα βρετανικά ειωθότα αναφοράς ή για 2,42 kg ανά ίππο για μιας τους «ηπειρωτικούς».

Caterham Seven 485 CSR
Η Seven 485 CSR είναι φυσικά συναρμολογημένη στη Βρετανία και στο εργοστάσιο του Dartford. Ο κατάλογος των έξτρα περιλαμβάνει ανθρακονημάτινα στοιχεία, φώτα ημέρας LED, φινίρισμα από Alcantara και δερμάτινα ένθετα στην καμπίνα. Οι ζάντες των 15 ιντσών με λάστιχα Avon ZZS είναι στάνταρ. Η τιμή της Seven 485 CSR θα ξεκινήσει κάτω από τις 60.000 ευρώ.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube