Βραβείο "Χαμηλότερου κόστους χρήσης στην 5αετία" για το Nissan Leaf

Βραβείο "Χαμηλότερου κόστους χρήσης στην 5αετία" για το Nissan Leaf

To Leaf, εισέρχεται στη δεύτερα δεκαετία με το πολυπόθητο καταναλωτικό βραβείο του Kelley Blue Book, για το χαμηλότερο κόστος ιδιοκτησίας μεταξύ των EVs στις ΗΠΑ.

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου του Σικάγο, το Kelley Blue Book αναγνώρισε το Nissan Leaf ως το καλύτερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, στην κατηγορία των βραβείων 5-Year Cost to Own Award.

Ο συγκεκριμένος τίτλος αναδεικνύει τα νέα οχήματα και τις μάρκες με το χαμηλότερο προβλεπόμενο κόστος ιδιοκτησίας, σύμφωνα με την βάση δεδομένων του Kelley Blue Book, για νέα αυτοκίνητα και για την αρχική πενταετή περίοδο ιδιοκτησίας. Για την τελική βαθμολογία λαμβάνεται υπόψη η απόσβεση, το εκτιμώμενο κόστος καυσίμων, τα έξοδα χρηματοδότησης και ασφάλισης, τα έξοδα συντήρησης και επισκευής, όπως και τα τέλη κυκλοφορίας  για όλα τα νέα μοντέλα, κατά την αρχική πενταετή περίοδο ιδιοκτησίας τους.

"Από τότε που πωλήσαμε το πρώτο Nissan Leaf στα τέλη του 2010, οι ιδιοκτήτες του μοντέλου βλέπουν τα οικονομικά οφέλη από την ηλεκτροκίνηση και από την σημαντικά λιγότερη συντήρηση που χρειάζεται ένα EV", δήλωσε ο Aditya Jairaj, διευθυντής πωλήσεων και μάρκετινγκ EV, της Nissan North America, Inc. "Με έναν μακρύ κατάλογο βελτιώσεων ασφάλειας στον στάνταρ εξοπλισμό του νέου μοντέλου,  πιστεύουμε ότι το Leaf έχει ακόμα περισσότερη προστιθέμενη αξία για το 2020."

Το Nissan Leaf, αποτελεί την αιχμή του δόρατος της στρατηγικής Intelligent Mobility της Nissan, καθώς  διαθέτει πρωτοποριακή  τεχνολογία και σχεδιασμό που το καθιστά  την βέλτιστη επιλογή αγοράς στην κατηγορία του.  Με την μπαταρία των 40 kWh που αποδίδει 389 χλμ σε αστικό  κύκλο οδήγησης, με βάση τα νέα ρεαλιστικά πρότυπα κατανάλωσης και εκπομπών του WLTP, το Leaf προσφέρει στον οδηγό του  μια ασφαλή και δυναμική εμπειρία οδήγησης. Επιπλέον, το μοντέλο διαθέτει πλήθος νέων, καινοτόμων τεχνολογιών, όπως το Nissan ProPILOT, το ProPILOT Park και το e-Pedal.

Το αμιγώς ηλεκτροκίνητο Leaf έχει κερδίσει πολλά βραβεία για την τεχνολογία και τις επιδόσεις του. Μόλις πρόσφατα απέσπασε πέντε αστέρια από το Green New Car Assessment Program, τη νέα πρωτοβουλία της Ευρώπης για την προώθηση της ευαισθητοποίησης των καταναλωτών, για φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Επιπλέον, έχει λάβει βαθμολογίες ασφάλειας 5 αστέρων, τόσο από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων (Euro NCAP), όσο και από το Πρόγραμμα Αξιολόγησης Νέων Αυτοκινήτων της Ιαπωνίας.

Το Nissan Leaf είναι διαθέσιμο στην Ελληνική αγορά με τιμή που ξεκινά από τις 33.990€. Περισσότερες πληροφορίες για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της Nissan μπορείτε να δείτε στο https://www.nissan.gr/vehicles/electric-vehicles.html  

[Πηγή: Nissan]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube