BMW XM: Έρχεται με 652 υβριδικούς ίππους

BMW XM: Έρχεται με 652 υβριδικούς ίππους

Η ώρα για το ντεμπούτο της plug-in υβριδικής BMW XM πλησιάζει. Με απόδοση 652 PS, η XM είναι το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της βαυαρικής φίρμας που θα φέρει τα διακριτικά «Μ».

Η Βαυαρική φίρμα έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες από ένα καμουφλαρισμένο πρωτότυπο εξέλιξης της BMW XM. Το μοντέλο θα αποτελέσει το πρώτο SUV και το πρώτο εξηλεκτρισμένο μοντέλο της BMW M. 

Κάτω από το καπό της θα βρίσκεται ένας νέος V8 που θα συνεργάζεται με ένα plug-in υβριδικό σύστημα προσφέροντας στην XM 652 PS και 800 Nm ροπής. Η ισχύς θα περνά στο δρόμο μέσω ενός 8τάχυτου αυτόματου σασμάν και του συστήματος τετρακίνησης xDrive το οποίο είναι ειδικά εξελιγμένο για το υβριδικό σύνολο. Επιπλέον, θα διαθέτει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία 80 km.

BMW XM

Mένοντας πιστή στην παράδοση, η κατανομή βάρους είναι 50/50 εμπρός/πίσω, με την ρυθμιζόμενη ανάρτηση Μ Professional να βρίσκεται στον βασικό εξοπλισμό. Επίσης, για πρώτη φορά σε μοντέλο «Μ» συναντάμε ηλεκτρομηχανικό σύστημα σταθεροποίησης κλίσης τεχνολογίας 48V.

Η XM θα κάνει ντεμπούτο προς το τέλος του έτους και θα μπει στην παραγωγή στο εργοστάσιο της BMW στο Spartansburg των HΠΑ τον Δεκέμβριο.

Αργότερα, θα κυκλοφορήσει και ισχυρότερη έκδοση με 760 PS και 1.000 Nm ροπής, όπως είχε υποσχεθεί ο Βαυαρός κατασκευαστής στην παρουσίαση του XM concept.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube