BMW X2 xDrive25e: Νέα έκδοση Plug-in Hybrid με 220 PS

BMW X2 xDrive25e: Νέα έκδοση Plug-in Hybrid με 220 PS

Η xDrive25e είναι η νέα, υβριδική έκδοση της BMW X2, με 53 km ηλεκτρικής αυτονομίας.

Η BMW υπακούει στις επιταγές των καιρών και παρουσιάζει την επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση της Χ2 που ακούει στο κωδικό όνομα xDrive25e.

Όπως και στην αντίστοιχη έκδοση της Χ1, έχουμε και εδώ το γνωστό 3κύλινδο TwinTurbo του 1,5 λίτρου που αποδίδει 125 ίππους και 220 Nm. Η δύναμή του κατευθύνεται στον εμπρός άξονα μέσω του γνωστού 6τάχυτου αυτόματου κιβωτίου Steptronic. Παράλληλα, έχουμε και έναν ηλεκτροκινητήρα που δίνει κίνηση στους πίσω τροχούς και αποδίδει 95 ίππους και 165 Nm. Ετσι, η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 220 PS και ροπή τα 385 Nm

bmw

Οι παραπάνω αριθμοί μεταφράζονται σε 6,8" για το τυπικό 0-100 km/h και τελική ταχύτητα της τάξης των 195 km/h. Η BMW σημειώνει ότι η τελική ταχύτητα με αποκλειστική χρήση του ηλεκτροκινητήρα μπορεί να φτάσει τα 135 km/h. Η X2 xDrive25e διαθέτει μια μπαταρία ιόντων λιθίου 8,8 kWh που σε πλήρη φόρτιση εξασφαλίζει στο αυτοκίνητο αυτονομία της τάξης των 53 km σύμφωνα με το πρωτόκολλο WLTP (57 km κατά NEDC).

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Στην Ελλάδα η επαναφορτιζόμενη υβριδική BMW X1 xDrive25e

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποιεί η εταιρεία, η μέση κατανάλωση είναι της τάξης των 1,7-1,9 lt/100 km με τις εκπομπές CO2 να φτάνουν τα 32 g/km κατά WLTP. Για την πλήρη φόρτιση της μπαταρίας σε οικιακή παροχή απαιτούνται 5 ώρες (3,8 ώρες για το 80% της μέγιστης χωρητικότητας), ενώ σε φορτιστή i Wallbox 3,7 kW, τα αντίστοιχα χρονικά διαστήματα είναι 3,2 και 2,4 ώρες.

charg

Ο οδηγός της BMW X2 xDrive25e έχει στη διάθεσή του τρία προγράμματα οδήγησης: Το Auto eDrive, το Max eDrive και το Save Battery που αφορούν στη διαχείριση της ηλεκτρικής ενέργειας και βέβαια τα γνωστά μας Comfort, Sport και Eco Pro που διαχειρίζονται τις μονάδες κίνησης και τις ρυθμίσεις της ανάρτησης. 

Στο πρόγραμμα Auto eDrive έχουμε τον βέλτιστο συνδυασμό της θερμικής μονάδας κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα. Μάλιστα ένα λογισμικό που είναι ενσωματωμένο στο σύστημα πλοήγησης διαβάζει τις συνθήκες κίνησης στο δρόμο και ρυθμίζει ανάλογα τη λειτουργία των παραπάνω μονάδων.

dash

Η χρήση του προγράμματος Max eDrive εκμεταλλεύεται -όπως δείχνει και το όνομά του - στο έπακρο τις δυνατότητες του ηλεκτροκινητήρα, ενώ το πρόγραμμα Save Battery αποθηκεύει ηλεκτρική ενέργεια (τόσο αυτήν που προήλθε από τη φόρτιση όσο και αυτήν που προέρχεται από την πέδηση), για την περίπτωση που ο οδηγός τη χρειαστεί σε άλλο χρόνο. Εδώ το αυτοκίνητο κινείται με τη βοήθεια του θερμικού κινητήρα. 

Τέλος, να πούμε ότι στον πίνακα οργάνων έχει προστεθεί μια ακόμη λειτουργία που δείχνει το επίπεδο φόρτισης της μπαταρίας καθώς και πληροφορίες για τα τρέχοντα και παλαιότερα στοιχεία κατανάλωσης, ενώ η ύπαρξη της μπαταρίας έχει μειώσει τη χωρητικότητα του χώρου αποσκευών στα 410 λίτρα, από τα 470 της συμβατικής Χ2.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube