BMW: Μ4 CSL με 500 PS το 2016

BMW: Μ4 CSL με 500 PS το 2016

Μεγαλύτερη ιπποδύναμη, χαμηλότερο βάρος: η συνταγή για το μεσαίο σπορ κουπέ θα εφαρμοστεί και στην Μ4.

Οι 431 ίπποι και τα 55,5 kgm που αποδίδει η Μ4, σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά δυναμικά της χαρακτηριστικά, έχουν αποδειχθεί υπεραρκετά για να την κάνουν την αδιαμφισβήτητη κυρίαρχο της κατηγορίας.

Η BMW όμως, στις δύο προηγούμενες γενιές της Μ3, είχε δημιουργήσει και κάτι πιο extreme, πρώτα με την CSL (στην Ε46) και μετά με την GTS (στην Ε92).

Οι τελευταίες πληροφορίες θέλουν το Μ Division να εργάζεται πάνω σε ένα παρόμοιας φιλοσοφίας πρότζεκτ για την Μ4, όπως ονομάζεται πλέον η κουπέ Μ3. Μάλιστα, σκοπεύει να επαναφέρει τον λογότυπο CSL, το ακρωνύμιο δηλαδή για το Coupe Sport Lightweight (ελαφρύ σπορ κουπέ).

Ο αναβαθμισμένος εξακύλινδρος τούρμπο θα είναι σημαντικά ισχυρότερος, φτάνοντας τα 500 PS και τα 60 kgm ροπής, και θα περνά τη δύναμη στους πίσω τροχούς μέσω του κιβωτίου διπλού συμπλέκτη DCT.

Σε συνδυασμό με την «δίαιτα» των 100 περίπου kg, χάρη στην αφαίρεση των πίσω καθισμάτων και κάποιου εξοπλισμού άνεσης, ο χρόνος για τα 0-100 km/h αναμένεται να πέσει κάτω από τα 4¨, σε σχέση με τα 4,1 της Μ4.

Η Μ4 CSL θα υιοθετήσει κάποια από τα αεροδυναμικά του αυτοκινήτου ασφαλείας στο πρωτάθλημα MotoGP, όπως το εμπρός σπλίτερ, οι μεγαλύτερες εισαγωγές αέρα, ο διαφορετικός διαχύτης και η σταθερή αεροτομή.

Τέλος, η επίσημη παρουσίασή της θα γίνει μέσα στην επόμενη χρονιά, με την παραγωγή να μην ξεπερνά τα 750 κομμάτια.

[Πηγή: WorldCarFans]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube