BMW 3 Series: H πρώτη Touring Μ στην Ιστορία;

BMW 3 Series: H πρώτη Touring Μ στην Ιστορία;

Αντίθετα από τις Audi και Mercedes-Benz, η BMW δεν ήταν ποτέ «μάστορας» στα σπορ στέισον. Αλλά σύμφωνα με φήμες μπορεί σύντομα να δούμε μια M3 Touring.

Οι γερμανικές μάρκες κυριαρχούν στην αγορά του premium και συχνά, όταν μία από τις φίρμες της «Αγίας Τριάδας» λανσάρει ένα μοντέλο, ακολουθούν κατά πόδας και οι άλλες δύο. Υπάρχουν όμως και εξαιρέσεις. Αυτά είναι τα σπορ στέισον, μια κατηγορίας την οποία η BMW δεν έχει (σχεδόν) αγγίξει, εις όφελος της Mercedes-Benz, αλλά ειδικά της Audi, η οποία έχει γίνει σπεσιαλίστας του είδους με τα RS4 και RS6.

Υπήρξε βέβαια μια M5 Touring την εποχή της γενιάς E60 στην BMW (Ε61), αλλά το μοντέλο στη συνέχεια δεν ανανεώθηκε. Και στην αμέσως μικρότερη κατηγορία, δηλαδή εκείνη της Series 3 Series/M3, Touring δεν κατασκευάστηκε ποτέ από το Βαυαρό κατασκευαστή, ο οποίος σύμφωνα με φήμες θα μπορούσε να αναθεωρήσει τη θέση του.

Σύμφωνα με τους συνεργάτες μας στο Autocar, η BMW αποφάσισε τελικά να εξελίξει μια M3 Touring ως μέλος της γκάμας της νέας γενιάς 3 Series που παρουσιάστηκε πρόσφατα. Πρέπει ωστόσο να ειπωθεί ότι ο σχεδιασμός μιας M3 Touring δεν θα ήταν και ιδιαίτερα περίπλοκος για την BMW, η οποία διαθέτει ήδη όλη τη διαθέσιμη τεχνολογία: Κινητήρας και πλατφόρμα. Η ολοκλήρωση ενός τέτοιου μοντέλου θα μπορούσε να γίνει χωρίς πολύ κόπο, τόσο μάλιστα ώστε να αναρωτιέται κάποιος γιατί η BMW δεν το είχε αποτολμήσει νωρίτερα.

Εν τω μεταξύ, όσοι θα ήθελαν μια σπορ 3 Series Touring μπορούν πάντα να στραφούν στην Alpina, επίσημo Γερμανό κατασκευαστή που προσφέρει την B3.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube