BMW M2 (ξανά) @ Nürburgring [video]

BMW M2 (ξανά) @ Nürburgring [video]

Οι κατάσκοποι που την βγάζουν ολημερίς στο Nürburgring ήταν μαθηματικά βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα «τσάκωναν» και πάλι τα πρωτότυπα της BMW M2 σε video.

Η επερχόμενη M2 Coupé, το αυτοκίνητο της βαυαρικής εταιρείας που θέλει να γεφυρώσει το κενό ανάμεσα στην Μ235i και στην M4, απαθανατίστηκε ακόμη μια φορά σε video.

H BMW M2 Coupé που αναμένεται να βγει στην παραγωγή πριν από την εκπνοή του 2015, απ’ ό,τι φαίνεται θα εξελιχτεί σε ένα από τα πιο οδηγοκεντρικά αυτοκίνητα της βαυαρικής εταιρείας των τελευταίων χρόνων. Οι τελευταίες πληροφορίες μιλούν ότι o 3λιτρος TwinPower Turbo Ν55 θα αποδίδει για την περίσταση μέγιστη ισχύ 370 PS και 47,4 kgm, με τη ροπή να ανεβαίνει στιγμιαία σε πλήρη επιτάχυνση στα 51 κιλά.

Το πακέτο του ισχυρού μοτέρ θα συνοδεύουν αντίστοιχα σπορ παρελκόμενα, με τα φρένα να έρχονται από την BMW M3 και οι τετράμπουκες εξατμίσεις να βρίσκονται εκεί για να υπενθυμίζουν ότι πρόκειται για ένα μοντέλο του M division. Ακόμη δεν  υπάρχουν πληροφορίες αν το σασμάν που θα συνοδεύει την M2 Coupé θα είναι 8άρι αποκλειστικά τύπου Steptronic ή θα υπάρχει και πιο παραδοσιακή επιλογή ενός χειροκίνητου 6αριού.  

Με 370 PS και εκτιμώμενο βάρος τα 1.400 kg, η αναλογία κιλών ανά ίππο σχεδόν 3,8. Λόγος που είναι ικανός για επιτάχυνση 0-100 km/h κάτω από 4,5”. Η τελική ταχύτητα κατά τα ειωθότα και συμφωνηθέντα μεταξύ των premium Γερμανών θα είναι 250 km/h με ηλεκτρονικό περιορισμό ή 275 km/h με το προαιρετικό M Driver's Pack.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες η επερχόμενη BMW M2 Coupé θα διατίθεται σε τέσσερις αποχρώσεις: Alpine White, μεταλλικό Long Beach Blue, μεταλλικό Mineral Grey και μεταλλικό Black Sapphire.

Το αυτοκίνητο αναμένεται να κάνει την επίσημη πρεμιέρα του στην IAA 2015 στη Φρανκφούρτη, αν και δεν αποκλείεται η πρώτη επίσημη αποκάλυψη να γίνει ενώπιον επιλεγμένου δημοσιογραφικού ενωρίτερα μέσα στον Αύγουστο. Αν θα επιχειρούσαμε να εκτιμήσουμε την τιμή της νέας BMW M2 Coupé, αυτή θα κόστιζε σαφώς πάνω από €50.000 στη Γερμανία, με δεδομένο ότι η M235i Coupé ξεκινά από τα 45 χιλιάρικα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube