BMW: i μοντέλα με πράσινο χαρακτήρα

BMW: i μοντέλα με πράσινο χαρακτήρα

Την ίδρυση του νέου brand BMW-i ανακοίνωσε η BMW, καθώς οι μέρες για το Σαλόνι της Γενεύης λιγοστεύουν, ενώ κοινό και δημοσιογράφοι αναρρωτιόταν πως θα εξελισσόταν η πρόθεση της εταιρείας να φέρει στην αγορά ηλεκτρικά και υβριδικά αυτοκίνητα.

Η επιβεβαίωση ότι το Megacity Vehicle που είχε παρουσιαστεί την περασμένη χρονιά θα βρεί το δρόμο της παραγωγής ως BMW i3 και θα είναι ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο για χρήση στην πόλη, ο κύβος ερρίφθη. Το BMW VisionEfficient Dynamics η σπορ και υψηλών επιδόσεων πρωτότυπο που εδώ και καιρό φιγουράρει στα εκθεσιακά περίπτερα της γερμανικής εταιρείας θα μετατραπεί σε BMW i8 και η παραγωγή του, μαζί με αυτή του i3, θα αρχίσει σε εργοστάσιο της Λειψίας με στόχο πωλήσεων το 2013.

Και τα δύο μοντέλα φέρουν τεχνολογικές καινοτομίες όπως η χρήση αλουμινένιου πλαισίου και αμαξώματος από συνθετικά υλικά ενισχυμένα με ανθρακονήματα, ώστε να αντισταθμίζεται το βάρος των μπαταριών. Επίσης θα μοιράζονται αρκετά εξαρτήματα ώστε να επιτυγχάνονται οικονομίες κλίμακας.

Για την υποστήριξη της νέας της δραστηριότητας, η οποία θα περιλαμβάνει περισσότερα από την παραγωγή αυτοκινήτων, η BMW ίδρυσε μία νέα κεφαλαιακή εταιρεία την BMW i Ventures με αρχικό κεφάλαιο 100 εκατ. δολαρίων.
   
Η BMW ισχυρίζεται ότι μέσω των επενδύσεών της θα καταφέρει να δημιουργήσει ένα δίκτυο χρηστών των μοντέλων της οι οποίοι θα μπορούν να επωφεληθούν από πολλαπλές υπηρεσίες όπως η κοινή χρήση χώρων στάθμευσης, ένα εξελιγμένο σύστημα car-sharing, εξειδικευμένες υπηρεσίες πληροφόρησης και άλλα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube