BMW: Ένα SUV κάτω από την X1;

BMW: Ένα SUV κάτω από την X1;

Πιθανό ακούγεται. Προς το παρόν δεν είναι παρά φήμη αλλά εύλογη, καθώς ένα κόμπακτ crossover απουσιάζει από την γκάμα της BMW. Και είναι κι αυτό το Audi Q2 μέσα στα ποδάρια της χωρίς αντίπαλο.

Δεν αποτελεί μυστικό ότι το Q2 είναι μια επιτυχία για την Audi. Βρίσκεται στη δεύτερη θέση των πωλήσεων της κατηγορίας στην Ευρώπη για το 2019, πίσω από την BMW X1. Αλλά τα δυο τους δύσκολα συγκρίνονται από πλευράς μεγέθους: 4,19 m για το Q2 και 4,44 m για την X1. Άρα χάσμα χωρίζει τα δύο αυτοκίνητα, οπότε η BMW ετοιμάζει σύμφωνα με την Autobild ένα κόμπακτ crossover ανάμεσα στα 4,1 και στα 4,2 m που θα επιτρέψει στους Βαυαρούς να βγουν προς άγραν νέας, πιο αστικής πελατείας.

Και είναι πολύ περίεργο που η BMW δεν έχει φροντίσει να επενδύσει ακόμη σε αυτή την κατηγορία, τη στιγμή μάλιστα που αυτή έχει δείξει την εμπορική δυναμική της πολύ νωρίτερα. Αλλά με την άφιξη της νέας 1 Series, η οποία θα μοιράζεται κατά την πηγή την πλατφόρμα της με αυτό το νέο crossover, υπάρχουν και άλλοι ορίζοντες που ανοίγονται για τον Βαυαρό κατασκευαστή.

Προς το παρόν, κανένα πρωτότυπο του αυτοκινήτου δεν έχει καταπλαγεί στο δρόμο, ένα σημάδι ότι η BMW δεν βρίσκεται σε τελικό στάδιο εξέλιξης. Οπότε ένα κοντινό χρονικά λανσάρισμα είναι απίθανο. Η γερμανική φίρμα, αν και όποτε υπάρξει αυτό το μοντέλο, θα βασιστεί σε πρόσφατους κινητήρες, με τρεις και τέσσερις κυλίνδρους, αλλά και σε κάποια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση.

Αν ισχύσει η φήμη, μένει να μάθουμε πώς θα το ονομάσουν, καθώς το «1» έχει ήδη κατοχυρωθεί από την X1. Θα πρέπει λοιπόν να βρουν ένα άλλο όνομα, σαφώς διαφορετικό, που θα αποτελέσει και μια ευκαιρία για την BMW να υιοθετήσει ένα επίσης ιδιαίτερο σχεδιασμό γι’ αυτό το υποθετικό νεωτερικό μοντέλο, όπως το Q2 στην Audi.

Στη φωτογραφία εικονίζεται το BMW X2 Concept 2018

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube