Επίσημο: Νέα BMW 3 Series G20, όλες οι πληροφορίες [videos]

Επίσημο: Νέα BMW 3 Series G20, όλες οι πληροφορίες [videos]

Αναμφισβήτητα, μία από τις βασικές καινοτομίες του εφετινού Mondial de l’Automobile είναι η έβδομη γενιά της BMW 3 Series που κάνει τώρα την πρώτη της δημόσια εμφάνισή της στο κοινό.

E21, E30, E36, E46, E90, F30 και τώρα G20: Αυτό είναι το νέο κωδικό όνομα που θα πρέπει να χρησιμοποιούν από τούδε οι φανατικοί BMWδάκηδες για να χαρακτηρίσουν την τελευταία έκδοση της 3 Series.

Και θα πρέπει να πούμε ότι το αυτοκίνητο είναι ακόμα πιο όμορφο και ισορροπημένο από το απερχόμενο μοντέλο, χάρη και στις μεγαλύτερες διαστάσεις: 8,5 πόντοι μεγαλύτερο μήκος για να φτάσει πλέον 4,71 m, και 35 πόντους μεγαλύτερη από την πρώτη 3 Series E21 και μόλις ένα εκατοστό λιγότερο από μια 5 Series E34! Μια μεγέθυνση η οποία φυσικά ήρθε και εις όφελος του μεταξονίου που μεγάλωσε κατά 4,1 cm, δείκτης βελτίωσης του μήκους της καμπίνας, με προφανές όφελος για τα γόνατα των επιβατών του πίσω καθίσματος.

BMW 3 Series G20
Η χωρητικότητα του πορτμπαγκάζ παρέμεινε στα 480 lt, αλλά δεν είναι πλέον χωρισμένος σε δύο όπως ήταν στην F30, όπου στα 450 λίτρα προσέθετες επιπλέον 30 lt που βρίσκονταν κάτω από το δάπεδο του χώρου αποσκευών. Πρόκειται για μια αδιαμφισβήτητη πρόοδο, αλλά δεν μπορείς να ξεφύγεις από τα συνήθη ελαττώματα μιας μπερλίνας με τρεις όγκους, δηλαδή ένα άνοιγμα πορτμπαγκάζ με χαμηλό ύψος, στο οποίο χρειάζεται να «βουτήξεις» βαθιά για να φτάσεις στο βάθος. Τέλος, παρά την αύξηση όλων των διαστάσεων, το συνολικό βάρος που ανακοινώνει η BMW είναι μέχρι και 55 kg λιγότερο σε σχέση με το υφιστάμενο μοντέλο χάρη στη γενναιόδωρη χρήση αλουμινίου, ειδικά στο καπό.



Αισθητικά, αυτή η 3 Series G20 δεν ξεφεύγει από την παγίδα μιας μίνι 5άρας G30 στις γενικότερες αναλογίες της, αλλά έχει κάποιες λεπτομέρειες που την ξεχωρίζουν από τη μεγάλη αδελφή της. Όπως για παράδειγμα ο τρόπος που «κόβονται» τα φώτα, που μας θυμίζει Peugeot 3008, και τα πίσω φώτα με τη σκοτεινή κορυφή που θυμίζουν Lexus RC. Ακόμη και αν τα φημισμένα «νεφρά» αρχίζουν να παίρνουν κολοσσιαίες διαστάσεις, τίποτα δεν προκαλεί δυσάρεστη έκπληξη, κάτι αναμενόμενο για ένα τέτοιο μοντέλο που δεν πρέπει να φοβίσει ή να ξενίσει έναν πιστό πελάτη.

BMW 3 Series G20
Στο εσωτερικό, το φινίρισμα φαίνεται καλύτερο από ποτέ και συναντάμε τη συνήθη ατμόσφαιρα της BMW: Ταμπλό ελαφρά στραμμένο προς τον οδηγό, μια θέση οδήγησης που φαίνεται εξαιρετική, τιμόνι με παχιά στεφάνη και ωραίες επενδύσεις, ειδικά στην έκδοση M Sport. Η κεντρική οθόνη, πλέον πιο ενσωματωμένη στο ταμπλό, ξεκινά με διαγώνιο 8,8 ίντσες και ανεβαίνει μέχρι τις 10,2 ίντσες, με τον πίνακα οργάνων αναλογικό στη βάση της γκάμας που μπορεί να αντικατασταθεί από ένα BMW Cockpit με διαγώνιο 17,3 ίντσες.



Η G20 κληρονομεί επίσης το ημιαυτόνομο σύστημα οδήγησης Επιπέδου 2 από τη μεγάλη αδελφή της που, αν το επιτρέπει ο νόμος, θα μπορείς να αφήσεις το τιμόνι, ενώ την κατεύθυνση θα παρακολουθούν κάμερες.

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει συνολικά πέντε μοτέρ, όλα εφοδιασμένα με φίλτρο μικροσωματιδίων, και θα είναι διαθέσιμα από το εμπορικό λανσάρισμα του αυτοκινήτου στις 9 Μαρτίου του 2019. Η ιπποδύναμή τους δε, ορίζει ένα φάσμα που ξεκινά από τους 184 και φτάνει 265 ίππους.

BMW 3 Series G20
Αναλυτικότερα έχουμε δύο βενζινοκινητήρες, στις 320i και 330i, και τρεις ντίζελ, στις 318d, 320d και 330d. Η τελευταία είναι και η μόνη που σε πρώτη φάση κρατά το λάβαρο του αγαπημένου 6κύλινδρου κινητήρα σε σειρά της βαυαρικής φίρμας. Τα δύο μικρότερα ντίζελ θα φορούν στάνταρ χειροκίνητο 6άρι σασμάν, ενώ τα υπόλοιπα θα έρχονται με στάνταρ 8άρι αυτόματο. 

Στη συνέχεια, αναμένονται δύο ακόμη εκδόσεις μέχρι το καλοκαίρι: Η M340i και μια επαναφορτιζόμενη υβριδική με δυνατότητα αμιγούς ηλεκτροκίνησης για 55 km κατά WLTP. Για τις 3κύλινδρες 3 Series G20, τις 316i και 318i θα πρέπει να περιμένουμε το 2020.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Η εξέλιξη της BMW 3 Series [video]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube