Bicar: Ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης με τρεις τροχούς

Bicar: Ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης με τρεις τροχούς

Το μονοθέσιο όχημα από την Ελβετία βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών.

Το Bicar είναι ένα ηλεκτροκίνητο microcar από την Ελβετία που ανήκει στην κατηγορία των Light Quadricycles (L2e). Το μοντέλο παρουσιάστηκε σε μορφή πρωτοτύπου το 2015 και τώρα βρίσκεται σε τελικό στάδιο δοκιμών πριν μπει στην παραγωγή το 2020.

Το λιλιπούτειο όχημα σχεδιάστηκε από το Πανεπιστήμιο Εφαρμοσμένων Επιστημών της Ζυρίχης με στόχο τη διάθεσή του μέσω ενός δικτύου κοινόχρηστων οχημάτων. Το Bicar εξοπλίζεται με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα 2 kW ενσωματωμένο στον πίσω τροχό, ο οποίος παίρνει ενέργεια από μια μπαταρία 1 kWh. Όπως σε όλα τα μοντέλα της κατηγορίας, η τελική ταχύτητα είναι ηλεκτρονικά περιορισμένη στα 45 km/h.

bicar

Το Bicar είναι μονοθέσιο με ένα μικρό χώρο αποσκευών και απευθύνεται σε όσους θα ήθελαν ένα ηλεκτροκίνητο όχημα πόλης με πολύ μικρές εξωτερικές διαστάσεις (1450 x 800 x 1885 mm). Η οδήγησή του παραπέμπει σε μικρό σκούτερ καθώς το τρίτροχο όχημα παίρνει κλίση στις στροφές, όμως δεν απαιτεί τη χρήση κράνους, με τον οδηγό να προστατεύεται από τη δομή του αμαξώματος και να συγκρατείται από τη ζώνη ασφαλείας.

Σε σύγκριση με τα παλαιότερα πρωτότυπα, η έκδοση παραγωγής του Bicar απέκτησε πιο συμβατική σχεδίαση με λιγότερο καμπυλωτό παρμπρίζ και αμάξωμα. Στην οροφή και το εμπρός μέρος βρίσκουμε φωτοβολταϊκά πάνελ τα οποία φορτίζουν την μπαταρία μέσω ηλιακής ενέργειας. Επιπλέον, το αμάξωμα είναι πλέον ανοικτό στο προφίλ, προσφέροντας ευκολότερη πρόσβαση στο εσωτερικό. Είναι εμφανές πως οι εν λόγω αλλαγές έγιναν με γνώμονα το κόστος παραγωγής όμως δεν αλλοιώνουν το χαρακτήρα του μοντέλου.

Τα πρώτα 30 Bicar προπαραγωγής θα κάνουν την εμφάνισή τους το φθινόπωρο του 2019 σε τρεις πόλεις της Ελβετίας (Winterthur, Baden και Basel) ενώ η μαζική παραγωγή είναι προγραμματισμένη για το 2020.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube