Bentley Mulliner Bacalar: Επιστροφή στο coachbuilding [video]

Bentley Mulliner Bacalar: Επιστροφή στο coachbuilding [video]

Ένα ανοιχτό διθέσιο grand tourer που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 12 μονάδων από τη Muliner.

Η Bentley επέλεξε τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στο Crewe για να παρουσιάσει το νέο της μοντέλο - την Bacalar - μια χειροποίητη διθέσια Barchetta χωρίς οροφή, που θα παραχθεί σε περιορισμένο αριθμό 12 μονάδων από τη Mulliner, σηματοδοτώντας την επιστροφή της βρετανικής φίρμας στην τέχνη του coachbuilding. Το όνομα Bacalar προέρχεται από τη λίμνη Laguna Bacalar στο Μεξικό, που είναι διάσημη για τη φυσική ομορφιά της.

Κάθε μια από τις 12 Bentley Mulliner Bacalar θα διαμορφωθεί ανάλογα με τις προτιμήσεις του ιδιοκτήτη, συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε από τις άμαξες του 16ου αιώνα. Η τέχνη του coachbuilding όπως ονομάζεται, έχει επιστρέψει για τα καλά στο λεξιλόγιό μας τα τελευταία χρόνια, όπως και η ζήτηση για ειδικές εκδόσεις με διαφορετικό σχεδιασμό αμαξώματος. Κάτι παρόμοιο ισχύει και στην Bacalar, η οποία ουσιαστικά βασίζεται στα μηχανικά μέρη της Bentley Continental GT.

Κάτω από το καπό του μοντέλου βρίσκεται ο γνωστός twin-turbo W12 6.0 TSI της Bentley ο οποίος για την περίσταση αποδίδει 659 PS και 900 Nm. Ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων στέλνει τη δύναμη και στους τέσσερις τροχούς με τη βοήθεια του ενεργού συστήματος τετρακίνησης που δίνει έμφαση στον πίσω άξονα. Η Bacalar εξοπλίζεται επίσης με ενεργή αερανάρτηση και το 48V Dynamic Ride System. Η επιτάχυνση 0-97 km/h ολοκληρώνεται σε 3,6" ενώ η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 322 km/h.

Bentley Bacalar

Αφού λοιπόν καλύψαμε τα τεχνικά χαρακτηριστικά, πάμε στο σημαντικότερο στοιχείο της Bacalar που είναι το εντελώς καινούριο ανθρακονημάτινο αμάξωμα. Ενδεικτικό της προσοχής που έδωσαν οι σχεδιαστές της Bentley στο μοντέλο είναι ότι μοιράζεται μόνο ένα κομμάτι του αμαξώματος με την Continental GT, και αυτό είναι οι δύο χειρολαβές στις πόρτες!

Η μάσκα του μοντέλου είναι εμπνευσμένη από το πρωτότυπο EXP100 (2019) με παρόμοιες εισαγωγές αέρα στον προφυλακτήρα και μονά φωτιστικά σώματα οβάλ σχήματος με ενσωματωμένες λωρίδες για τα φλας. Στο μυώδες προφίλ ξεχωρίζουν οι τροχοί 22" και οι τονισμένοι ώμοι πάνω απο τα φουσκωμένα φτερά που καταλήγουν στη μακριά ουρά. Και εκεί είναι έντονες οι επιρροές από την EXP100 με τα λεπτά φώτα LED να βρίσκονται σε μια σχισμή ανάμεσα στην ενσωματωμένη αεροτομή και τον προφυλακτήρα. Στο κάτω μέρος δύο κομψές απολήξεις της εξάτμισης πλαισιώνουν τον διαχύτη ενώ από πάνω ένα διακοσμητικό στοιχείο σε μαύρη απόχρωση φιλοξενεί την πινακίδα.

Ένα από τα πιο όμορφα σχεδιαστικά στοιχεία της Bacalar είναι το τμήμα πίσω από την καμπίνα των επιβατών, το οποίο είναι κατασκευασμένο από ελαφρύ κράμα αλουμινίου και ενσωματώνει δύο φουσκώματα που σβήνουν με αρμονικό τρόπο στην ουρά. Η απόφαση το όχημα να μην έχει καθόλου οροφή (ούτε αναδιπλούμενη) έδωσε την ελευθερία στους σχεδιαστές να δημιουργήσουν χωρίς περιορισμούς.

Bentley Bacalar

Στη διθέσια καμπίνα βρίσκουμε οικολογικά υλικά υψηλής ποιότητας, με πρωταγωνιστή το Riverwood - ένα ξύλο που προέρχεται από δέντρα που έπεσαν με φυσικό τρόπο και έχει διατηρηθεί εδώ και 5.000 χρόνια στην περιοχή Fenlands της Αγγλίας.

Και εδώ τα πάντα έχουν ανασχεδιαστεί, και μόνο το κεντρικό τμήμα του τιμονιού που φιλοξενεί τον αερόσακο είναι κοινό με την Continental GT. Μια λωρίδα χρώματος που αγκαλιάζει το ταμπλό και τις πόρτες δημιουργεί οπτική συνέχεια με το αμάξωμα, όπως και οι λεπτομέρειες σε χρυσή απόχρωση. Τα καθίσματα

Τα χειριστήρια είναι κατασκευασμένα από τιτάνιο, οι ραφές στα δερμάτινα καθίσματα (δέρμα Beluga και Khamun) είναι μοναδικές σε κάθε αυτοκίνητο, το flat bottom τιμόνι έχει επενδύσεις από Alcantara, ενώ από πίσω υπάρχει χώρος για ειδικά σχεδιασμένες βαλίτσες Schedoni που δικαιολογούν τον ταξιδιάρικο χαρακτήρα του μοντέλου. Στη μέση του ταμπλό βρίσκουμε ένα περιστρεφόμενο τμήμα που κρύβει την οθόνη αφής για το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, τρία αναλογικά όργανα (θερμοκρασία, χρονόμετρο και πυξίδα) ή απλά ξύλο Riverwood έτσι ώστε να διατηρεί την κλασική του εμφάνιση όταν ο οδηγός το επιθυμεί.

Αν όλα αυτά σας έπεισαν να παραγγείλετε μια Bentley Mulliner Bacalar, πρέπει να σας ενημερώσουμε πως και τα 12 παραδείγματα του μοντέλου έχουν ήδη πουληθεί, έναντι £1,5 εκατ. (€1,73 εκατ.).

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube