Bentley: Επετειακή Mulsanne Speed «Blue Train»

Bentley: Επετειακή Mulsanne Speed «Blue Train»

Ένα ρεκόρ από την ιστορία της ξέθαψε η Bentley για μια εξαιρετικά περιορισμένης παραγωγής λιμουζίνα.

Το 1930 τα στελέχη των αυτοκινητοβιομηχανιών ήταν πολύ πιο χαλαρά απ’ ό,τι σήμερα. Ακόμα και ο πρόεδρος της Bentley Motors, Woolf Barnato.

Ενώ διέμενε στο ξενοδοχείο Carlton στις Κάννες, ο Barnato έβαλε στοίχημα ότι θα μπορούσε να φτάσει στο κλαμπ του στο Λονδίνο οδηγώντας μια Bentley Speed Six πριν καν η αμαξοστοιχεία που εκτελούσε το δρομολόγιο Calais-Mediterranée, γνωστό και με την ονομασία «Μπλε Τρένο», έφτανε στο Calais.

O Barnato κέρδισε το στοίχημα προκαλώντας αίσθηση και δίνοντας την ευκαιρία στη μάρκα να αναβιώσει την ονομασία με μια έκδοση της Mulsanne Speed που θα παραχθεί σε μόλις τέσσερα αντίτυπα.

Ο Robert Englster, υπεύθυνος της Bentley για την ευρωπαϊκή αγορά, στην οποία και θα διατεθούν τα αυτοκίνητα, δήλωσε πως «ο συγκεκριμένος αριθμός είναι σημαντικός, επειδή ο Barnatto βρισκόταν στο κλαμπ τέσσερα λεπτά πριν το τρένο φτάσει στο Calais».

Η κατασκευή των «Blue Train» ανατέθηκε στο τμήμα Mulliner της Bentley. Η περιορισμένης παραγωγής Mulsanne διαθέτει μάσκα με σχέδιο εμπνευσμένο από την Speed Six, η οποία απεικονίζεται και στην ξύλινη επένδυση του ταμπλό και διαφορετικές επενδύσεις στις πόρτες που επίσης θυμίζουν το ιστορικό μοντέλο του 1930.

Ο τυχερός ιδιοκτήτς της πρώτης από τις τέσσερις Blue Train θα λάβει επίσης ένα καλάθι από δρυ και μπεζ δέρμα που ταιριάζει με τις επενδύσεις του εσωτερικού και περιλαμβάνει ασημένια μαχαιροπίρουνα της Robbe & Berking, λιμόζ σερβίτσιο της Haviland, κρυστάλινα ποτήρια σαμπάνιας και ένα χειροποίητο χαλί για πικ-νικ από 100% ύφασμα ανκορά.

[Πηγή: Bentley]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube