Βάζει πλώρη για την Ευρώπη το Jeep Grand Cherokee

Βάζει πλώρη για την Ευρώπη το Jeep Grand Cherokee

To Jeep Grand Cherokee έρχεται στην Ευρώπη αποκλειστικά στην Plug-in Hybrid έκδοσή του με το σύστημα κίνησης 4xe.

Ήρθε η ώρα για το μεγάλο SUV από τις Η.Π.Α. να κάνει το ντεμπούτο και στην Γηραιά ήπειρο. Η πέμπτη γενιά του Grand Cherokee παρουσιάστηκε το 2021 και είναι η πρώτη φορά που η ναυαρχίδα της Jeep είναι διαθέσιμη και σε εξηλεκτρισμένη έκδοση με το Plug-in Hybrid σύστημα 4xe. Η τελευταία θα είναι και η μοναδική σε πενταθέσια διάταξη με την οποία το μοντέλο θα διατεθεί και σε κάποιες επιλεγμέενες ευρωπαϊκές αγορές.

Κάτω από το καπό ένας δίλιτρος τετρακύλινδρος τούρμπο συνδυάζεται με δυο ηλεκτρικά μοτέρ παράγοντας συνολική ισχύ 380 PS και 637 Nm ροπής. Το Gran Cherokee 4Xe υπόσχεται ηλεκτρική αυτονομία της τάξης των 51 km.

Jeep Grand Cherokee

Θυμίζουμε ότι το αγοραστικό κοινό της Aμερικής έχει την δυνατότητα να διαλέξει ανάμεσα και σε δύο ατμοσφαιρικούς κινητήρες 3,6 lt V6 και 5,7 lt V8. Bέβαια, τέτοιοι κινητήρες δεν έχουν πλέον θέση στην Ευρώπη, μιας και η Γηραιά ήπειρος τείνει προς την απαγόρευση κάθε είδους αυτοκινητικού χιούμορ!

To εικονιζόμενο Grand Cherokee ανήκει στην κορυφαία έκδοση Exclusive Launch Edition με όλα τα καλούδια της Jeep. Πατάει στο δρόμο με τροχούς διαμέτρου 21", ενώ όσοι θέλουν να την αποκτήσουν μπορούν να την παραγγείλουν διαδικτυακά μέχρι τις 30 Μαρτίου. Οι αγοραστές θα έχουν την δυνατότητα να επιλέξουν ανάμεσα σε τέσσερις αποχρώσεις: Velvet Red, Baltic Gray, Bright White, και Diamond Black. Όλα τα προηγούμενα συνδυάζονται με μαύρη οροφή και λεπτομέρειες χρωμίου.

Jeep Grand Cherokee

Πέρα από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του συστήματος infotainment 10,1", η έκδοση Exclusive Launch Edition περιλαμβάνει μια οθόνη διαγωνίου 10,25" για τον συνοδηγό καθώς και ηχοσύστημα 950 W της ΜcIntosh με 19 ηχεία.

Το Jeep Grand Cherokee 4xe είναι ήδη διαθέσιμο για παραγγελία στις αγορές της Ιταλίας, Γαλλίας, Γερμανίας, Ισπανίας, Ην. Βασιλείου, Αυστρίας, Βελγίου, Λουξεμβούργου και Ολλανδίας, ενώ σε λίγο καιρό θα ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες αγορές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube