Βάζει πλώρη για την Ευρώπη το 7θέσιο VW Tayron

Βάζει πλώρη για την Ευρώπη το 7θέσιο VW Tayron

H VW επιβεβαίωσε ότι το νέο 7θέσιο Tayron θα βάλει πλώρη για την Ευρώπη παίρνοντας τη θέση του Tiguan Allspace.

VW Tayron

Η πλούσια γκάμα των SUV και crossover οχημάτων της VW περιλαμβάνει και το Tayron, ένα άγνωστο μοντέλο στα μέρη μας το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MQB και που από το 2018 που κυκλοφόρησε, διατίθεται αποκλειστικά στην αγορά της Κίνας.

Μετά από μπόλικες φήμες που κάνουν εδώ και καιρό το γύρο του διαδικτύου, η VW επιβεβαίωσε δια στόματος του Karl-Heinz Hell, υπεύθυνου για τη μηχανολογική σχεδίαση μεσαίων και μεγάλων μοντέλων της, ότι το νέο Tayron θα λανσαριστεί και στην Ευρώπη προς τα μέσα της δεκαετίας.

Σε αντίθεση με το σημερινό μοντέλο που κατασκευάζεται στην Κίνα, το νέο Tayron θα παράγεται στο εργοστάσιο της VW στο Wolfsburg.

VW Tayron

Θα χρησιμοποιεί την πλατφόρμα MQB Evo και θα είναι μεγαλύτερο σε μέγεθος από το νέο Tiguan, παίρνοντας έτσι τη θέση του Tiguan Allspace.

Το νέο 7θέσιο Tayron θα είναι διαθέσιμο με κινητήρες ντίζελ, βενζίνης αλλά και ως plug-in υβριδικό.

Στις δηλώσεις του στο Autocar, o Ηell τόνισε επίσης ότι όλοι οι κινητήρες του θα πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις την νόρμας Euro 7.

VW Tayron

Το νέο Tayron αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2024 και θα είναι ένα από τα τελευταία συμβατικά μοντέλα της VW στην Ευρώπη.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube