Baby II: Η φθηνότερη Bugatti μπαίνει στην παραγωγή [video]

Baby II: Η φθηνότερη Bugatti μπαίνει στην παραγωγή [video]

Ηλεκτρικό αντίγραφο της Bugatti Type 35 υπό κλίμακα 75%.

Η Bugatti παρουσίασε την έκδοση παραγωγής του Baby II, του ηλεκτρικού οχήματος για παιδιά και εφήβους που θα κατασκευαστεί σε περιορισμένο αριθμό 500 μονάδων. Το επετειακό ηλεκτρικό όχημα που εξελίχθηκε σε συνεργασία με την The Little Car Company, έκανε πρεμιέρα στην Έκθεση Γενεύης το 2019 με αφορμή τα 110α γενέθλια της φίρμας, και σήμερα μπαίνει στην παραγωγή καθώς ολοκληρώθηκαν οι δοκιμές εξέλιξης.

Για όσους δεν το γνωρίζουν, το πρώτο Bugatti Baby κατασκευάστηκε το 1926 από τους Ettore Bugatti και τον γιο του Jean, για τον μικρότερο γιο της οικογένιας, τον τετράχρονο Roland. Η ζήτηση που είχε το λιλιπούτειο όχημα που ήταν μια μικρογραφία της Bugatti Type 35 σε κλίμακα 50%, οδήγησαν στην παραγωγή του για περίπου 500 πελάτες μεταξύ 1927 και 1936.

Bugatti Baby II

Η νέα γενιά Baby II διατηρεί τον κλασικό και άμεσα αναγνωρίσιμο σχέδιο της Type 35 σε μεγαλύτερο μέγεθος - κλίμακα 75%. Ως αποτέλεσμα, στη θέση του οδηγού μπορούν πλέον να καθίσουν έφηβοι 14 ετών και άνω, ενώ χωρούν ακόμα και ενήλικες.

  • Base: αμάξωμα από σύνθετα υλικά, μπαταρία ιόντων λιθίου 1,4 kWh, αυτονομία έως 25 km, λειτουργίες οδήγησης Novice (ισχύς 1 kW και τελική ταχύτητα 20 km/h) και Expert (4 kW και τελική 45 km/h).
  • Vitesse: αμάξωμα από ανθρακονήματα, μπαταρία ιόντων λιθίου 2,8 kWh, αυτονομία έως 50 km, και επιπλέον λειτουργία οδήγησης που ενεργοποιείται με το Bugatti Speed Key και απελευθερώνει ισχύ 10 kW από τον ηλεκτροκινητήρα. Σε αυτήν, η τελική φτάνει τα 70 km/h και η επιτάχυνση 0-97 km/h απαιτεί μόλις 6". Ενδεικτικά, το βάρος του οχήματος είναι 230 kg.
  • Pur Sang: χειροποίητο αμάξωμα από αλουμίνιο, η κατασκευή του οποίου απαιτεί 200 εργατοώρες από έμπειρους τεχνίτες, μπαταρία και ηλεκτρικό σύστημα κίνησης έως 10 kW από την Vitesse.

Η εταιρεία προσφέρει πολλούς χρωματικούς συνδυασμούς ενώ τα στρογγυλά φώτα είναι τεχνολογίας LED. Στο εσωτερικό τα αναλογικά όργανα παραπέμπουν σε αυτά της Bugatti Veyron με τις απαραίτητες αλλαγές λόγω ηλεκτροκίνησης, το ρετρό τετράκτινο τιμόνι είναι αφαιρούμενο ενώ το ταμπλό και τα ρυθμιζόμενα πεντάλ είναι από αλουμίνιο. Το μοντέλο θα είναι διαθέσιμο σε τρεις εκδόσεις:

Σε όλα τα Baby II, η γεωμετρία της ανάρτησης είναι πιστό αντίγραφο της Bugatti Type 35 που έτρεξε στο Grand Prix της Lyon, ενώ έχουν προστεθεί ρυθμιζόμενα αμορτισέρ για ακόμα καλύτερο κράτημα.

Bugatti Baby II

Και τα 500 Baby II είχαν προπωληθεί σε τρεις εβδομάδες μετά από την πρεμιέρα, όμως λόγω της πανδημίας ορισμένοι πελάτες ακύρωσαν τις παραγγελίες τους με αποτέλεσμα ένας μικρός αριθμός μοντέλων να είναι ακόμα διαθέσιμα. Αν ενδιαφέρεστε να κάνετε δικό σας ένα Bugatti Baby II, μπορείτε να εκδηλώσετε το ενδιαφέρον σας στην επίσημη σελίδα της εταιρείας.

Για όσους αναρρωτιούνται, η τιμή της βασικής έκδοσης ξεκινά από τα €30.000, η ισχυρότερη Vitesse κοστίζει €43.500 ενώ η κορυφαία Pur Sang αγγίζει τα €58.500.

[Πηγή: Bugatti]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube