Αυτό είναι το νέο Toyota Land Cruiser

Αυτό είναι το νέο Toyota Land Cruiser

Πλησιάζει η πρεμιέρα της ολοκαίνουργιας γενιά του θρυλικού Toyota Land Cruiser.

Καθώς περιμένουμε την παρουσίαση του Toyota Land Cruiser νέας γενιάς, σχέδια πατέντας που διέρρευσαν στο διαδίκτυο αποκαλύπτουν μεγάλο μέρος από τον εξωτερικό και εσωτερικό σχεδιασμό του μοντέλου.

Σχεδιαστικά, οι γραμμές του αμαξώματος αποτελούν φυσική εξέλιξη του σημερινού μοντέλου, με παρόμοιες αναλογίες. Οι εξωτερικές διαστάσεις του Land Cruiser δεν αναμένεται να διαφοροποιηθούν σημαντικά, με μήκος κοντά στα 5 μέτρα, πλάτος λίγο κάτω από τα 2 μέτρα και ελαφρώς μακρύτερο μεταξόνιο.

Στη μάσκα, η γρίλια ενώνεται με τα φώτα LED μέσω ενός διακοσμητικού πλαισίου και καταλαμβάνει το μεγαλύτερο τμήμα του προφυλακτήρα πάνω από την προστατευτική ποδιά. Το καπό έχει έντονα νεύρα, οι θόλοι των τροχών είναι τετραγωνισμένοι και η γραμμή των παραθύρων παραμένει αναγνωρίσιμη όπως και το προφίλ με τροχούς διαμέτρου από 17" έως 20". Πίσω τα οριζόντια τοποθετημένα φώτα έχουν πιο απλό σχήμα, η αεροτομή έχει μεγαλώσει και η πόρτα διατηρεί το χαμηλό κατώφλι φόρτωσης καθώς μιλάμε για ένα μοντέλο που πάντα έδινε έμφαση στην πρακτικότητα.

Toyota

Στο εσωτερικό θα έχουμε σημαντικά μεγαλύτερη οθόνη αφής στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, ψηφιακό πίνακα οργάνων και πληθώρα αποθηκευτικών χώρων με παράλληλη βελτίωση της ποιότητας των υλικών. Η καμπίνα θα είναι επταθέσια με τρεις σειρές καθισμάτων. Φυσικά, από τον πλούσιο εξοπλισμό δεν θα λείπει και το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης Toyota Safety Sense.

Το Land Cruiser θα βασίζεται σε νέο πλαίσιο τύπου σκάλας με αρκετά εξαρτήματα από την πλατφόρμα TNGA. Το ιαπωνικό 4X4 θα χρησιμοποιεί για πρώτη φορά υβριδικό σύστημα κίνησης, ενώ θα διατηρήσει τις εξαιρετικές δυνατότητες εκτός δρόμου που χαρακτηρίζουν κάθε γενιά του.

Κάτω από το καπό θα δούμε έναν υβριδικό twin-turbo βενζινοκινητήρα V6 3,5 λίτρων ο οποίος θα συνεργάζεται με αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων, ενώ θα υπάρχει και η επιλογή ενός πετρελαιοκινητήρα V6 3,3 λίτρων. Σε φάση εξέλιξης βρίσκεται επίσης μια ισχυρότερη έκδοση GR Sport με twin-turbo V8 4,0 λίτρων.

Περισσότερες πληροφορίες στην επίσημη πρεμιέρα του Toyota Land Cruiser που καθυστέρησε λόγω πανδημίας όμως αναμένεται να πραγματοποιηθεί μέσα στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube