Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris [video]

Αυτό είναι το νέο Toyota GR Yaris [video]

H Toyota αποκάλυψε τα τεχνικά χαρακτηριστικά και άλλες λεπτομέρειες για το «καυτό» τετρακίνητο Yaris.

H Toyota προχώρησε σε αποκαλύψεις για το νέο «όπλο» της, το τετρακίνητο υπερτροφοδοτούμενο GR Yaris.

Το αυτοκίνητο θα είναι το μοντέλο πάνω στο οποίο θα βασιστεί η αγωνιστική έκδοση του Yaris με το οποίο η εταιρεία θα πάρει μέρος στο WRC. Αυτό σημαίνει πως το αυτοκίνητο θα πρέπει να πουλήσει 25.000 κομμάτια για να πάρει την απαραίτητη από τους κανονισμούς homologation.

H παρουσίαση-αποκάλυψη έγινε στην πίστα του Εστορίλ, με το αυτοκίνητο να παραμένει ακόμη με τα χρώματα του καμουφλάζ, ενώ πλέον επισήμως η ονομασία του θα είναι GR Yaris, με τον κωδικό GR-4 απλά να παραπέμπει στο γεγονός ότι το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο.

yar

Μια άλλη λεπτομέρεια που αποκαλύφθηκε είναι πως το αυτοκίνητο θα είναι αποκλειστικά τρίθυρο και θα πατά πάνω σε μια πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από το «πάντρεμα» της  GA-B του Yaris και της GA-C της νέας Corolla. Η εξέλιξη έγινε στην Ιαπωνία και φέρει την υπογραφή της  Gazoo Racing, με τις δοκιμές να γίνονται στην Ιαπωνία, στη Φινλανδία αλλά και στο Ring.  

Κινητήρας – μηχανικά μέρη
Παρά τα όσα κατά καιρούς είχαν ακουστεί για ύπαρξη ηλεκτροκινητήρα, κάτω από το καπό του GR Yaris υπάρχει μόνον ένας ολοκαίνουργιος τρικύλινδρος 12βάλβιδος κινητήρας χωρητικότητας 1,6 λίτρων. Η αποδιδόμενη ισχύς φτάνει τους 250 ίππους και η ροπή ξεπερνά τα 350 Nm. Ο κινητήρας είναι υπερτροφοδοτούμενος με single scroll τουρμπίνα, με τα επιμέρους κομμάτια (κεφαλή, μπλοκ, βαλβίδες, αυλοί εισαγωγής, κτλ) να έχουν σχεδιαστεί υπακούοντας στις προδιαγραφές της κατηγορίας Rally 2. Τέλος, η ανάρτηση πίσω θα είναι πολλαπλών συνδέσμων.

toyo

Κάπως έτσι η Toyota λέει ότι το GR Yaris θα χρειάζεται μόλις 5,5’’ για το τυπικό 0-100 km/h.

Σε ό,τι αφορά στη μετάδοση, το GR Yaris θα φορά στάνταρ εξατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο, με την τετρακίνηση να είναι μόνιμη και να βασίζεται στο σύστημα που χρησιμοποιεί και το RAV4. To σύστημα μεταβάλει τη ροπή ανάμεσα στον εμπρός και τον πίσω άξονα με τον οδηγό να έχει τρεις επιλογές, την Normal που είναι 60:40, την Sport που είναι 30:70 και την Track που είναι 50:50.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η τιμή θα είναι γύρω στα 35.000 δολάρια.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube