Aυτό είναι το νέο Subaru Impreza [video]

Aυτό είναι το νέο Subaru Impreza [video]

Η Subaru παρουσίασε σήμερα στην Έκθεση του Λος Άντζελες την έκτη γενιά του Impreza που δύσκολα θα δούμε στα μέρη μας.

Ήταν 1992 όταν η Subaru παρουσίαζε στην Έκθεση του Λος Άντζελες τo Impreza. Σήμερα, 30 χρόνια μετά η ιστορία επαναλαμβάνεται με τον κατασκευαστή να παρουσιάζει στην ίδια εκδήλωση την έκτη γενιά του θρυλικού της μοντέλου.

Σε επίπεδο εξωτερικής εμφάνισης, το νέο Impreza που θα είναι αποκλειστικά διαθέσιμο ως 5θυρο χάτσμπακ, αποτελεί εξέλιξη του προκατόχου του, υιοθετώντας τη σύγχρονη σχεδιαστική γλώσσα της Subaru που συναντάμε στο νέο Crosstrek.

Περνώντας στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων έχει διατηρήσει τους αναλογικούς δείκτες και στο κέντρο του ταμπλό ξεχωρίζει η οθόνη αφής του infotainment με διαγώνιο 11,6".

Subaru Impreza

Tο νέο Impreza έχει κατά 10% αυξημένη ακαμψία σε σχέση με τον προκάτοχο του και δανείζεται την πιο γρήγορη κρεμαγιέρα της έκδοσης WRX.

Οι αγοραστές θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στις εκδόσεις Base, Sport και RS. Oι δύο πρώτες φιλοξενούν κάτω από το καπό έναν δίλιτρο ατμοσφαιρικό μπόξερ με ισχύ 153 PS και 197 Nm ροπής, ενώ το RS κινείται από έναν μεγαλύτερης χωρητικότητας μπόξερ 2,5 λίτρων με 185 PS και 241 Nm ροπής.

Subaru Impreza

Η ισχύς περνάει παραδοσιακά και στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός αυτόματου κιβωτίου CVT και του συστήματος τετρακίνησης Symmetrical AWD της Subaru, το οποίο έχει αποκτήσει ταχύτερους χρόνους αντίδρασης και torque vectoring.     

Το νέο Impreza θα κυκλοφορήσει στην αγορά των ΗΠΑ την Άνοιξη του 2023 και μέχρι στιγμής παραμένει άγνωστο εάν η Subaru σκοπεύει να το διαθέσει και στις αγορές της Ευρώπης.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube