Νέο Subaru XV σε avant-première ως Subaru Crosstrek [video]

Νέο Subaru XV σε avant-première ως Subaru Crosstrek [video]

Αυτό είναι το νέο Subaru Crosstrek, το crossover που γνωρίζουμε στην Ευρώπη ως Subaru XV και που σε λίγο καιρό θα υιοθετήσει το όνομα «Crosstrek» παγκοσμίως.

Subaru Crosstrek 2023

Το Impreza, εμβληματικό όνομα για τη Subaru, σε πείσμα των καιρών και της ελληνικής αντιπροσωπείας συνεχίζει να σταδιοδρομεί εμπορικά στη χώρα μας. Αλλά όποιος θα ήθελε ένα κόμπακτ crossover και τέτοιο περιλαμβάνεται στον κατάλογο: Το Subaru XV ή Subaru Crosstrek στις αγορές εκτός Ευρώπης. 

Το 2021, το ιαπωνικό crossover υπέστη -πάλι- ένα ελαφρύ λίφτινγκ, με ορισμένες τεχνικές βελτιώσεις εκτός από τις λίγες αισθητικές αλλαγές. Εν τω μεταξύ, στην Ιαπωνία, το Subaru XV έχει ένα προβάδισμα, η τρίτη γενιά του παρουσιάστηκε ήδη στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Subaru Crosstrek 2023

Βέβαια, στην Άπω Ανατολή όπως και στην Αμερική δεν ονομάζεται Subaru XV, αλλά Subaru Crosstrek. Αυτό είναι το όνομα που χρησιμοποιούν οι Ιάπωνες εκτός Ευρώπης γι’ αυτό το μοντέλο. Ωστόσο, για τη νέα γενιά, η ονομασία «Crosstrek» θα χρησιμοποιείται παγκοσμίως. Οπότε θα έχετε κάμποσο χρόνο για να το χωνέψετε, καθώς στην Ιαπωνία το νέο Subaru Crosstrek θα λανσαριστεί εμπορικά κάποια στιγμή μέσα στο 2023. Επομένως, δεν μπορούμε να περιμένουμε στην Ευρώπη τη νέα γενιά του Subaru XV ή Subaru Crosstrek -αν θέλετε, πριν από το 2024.

Σε σύγκριση με τη δεύτερη γενιά του Subaru Crosstrek, η αρχιτεκτονική δομή της τρίτης θα είναι πιο άκαμπτη χρησιμοποιώντας πλήρες εσωτερικό εσωτερικού κατά πώς γίνεται στα Levorg και WRX.

Το νέο Subaru Crosstrek στηρίζεται ξεκάθαρα στις βάσεις του προκατόχου του. Το αμάξωμα φορά νέες μονάδες φαναριών και γωνιώδεις προφυλακτήρες φαίνεται λίγο πιο μακρύ, αλλά οι βασικές αισθητικές φόρμες μας είναι πολύ οικείες. Η τεχνική βάση παραμένει σε μεγάλο βαθμό η παρόμοια, με την ίδια αρχιτεκτονική ανάρτησης και το ίδιο μεταξόνιο. Στο εσωτερικό κυριαρχεί η κάθετα τοποθετημένη οθόνη  των 11,6” του infotainment.

Subaru Crosstrek 2023

Οι Ιάπωνες υπόσχονται καλύτερη ακαμψία αμαξώματος και μείωση βάρους, κάτι που αναμενόμενα θα βελτιώσει τα δυναμικά χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου. Κατά τα ειωθότα για Subaru, διατίθεται φυσικά η τετρακίνησης όπως και μεγάλη γκάμα βοηθημάτων οδήγησης. 

Όπως το τρέχον Subaru XV, το νέο Subaru Crosstrek θα προσφέρεται με το ήπιο υβριδικό σύστημα κίνησης eBoxer. Ωστόσο, είναι πιθανό η γκάμα να επεκταθεί περαιτέρω, ενσωματώνοντας την παραλλαγή plug-in hybrid που πουλιέται αυτή τη στιγμή από τη Subaru στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube