Αυτό είναι το νέο Mazda2 που θα δούμε το 2014

Αυτό είναι το νέο Mazda2 που θα δούμε το 2014

Το νέο σουπερμίνι της Mazda, το 2, αποκαλύπτεται μέσω ιαπωνικού δικτυακού τόπου και περιοδικού.

Η γκάμα της Mazda ανανεώνεται με ταχύ ρυθμό. Πρώτο ήρθε το CX-5, ακολουθούμενο από το CX-9, το Mazda6 και το πρόσφατο μικρομεσαίο Mazda3. Και όλα αυτά συνέβησαν σε μόλις δύο χρόνια, φέρνοντας τη Mazda σε μια θέση, όπου σχεδόν όλα τα μοντέλα της είναι ολόφρεσκα.

Το «σχεδόν» για να ολοκληρωθεί χρειαζόταν να περιλάβει στο ρόστερ της ανανέωσης και το σουπερμίνι της εταιρείας, το Mazda2. Χάρις λοιπόν στο δικτυακό τόπο Minkara και ένα γιαπωνέζικο περιοδικό, παίρνουμε μια πρώτη γεύση από το σουπερμίνι Mazda2 που, όπως και παλιότερα στην Ελλάδα, στην εγχώρια αγορά ονομάζεται Demio.

Το οικείο πια εταιρικό πρόσωπο και στιλ «Kodo» ή ελληνιστί «ψυχή της κίνησης» ακολουθείται και στο μικρό της Mazda, αν και πιο επίπεδο και λιγότερο σμιλεμένο από τα μεγαλύτερα αδέρφια του, απ’ ότι τουλάχιστον μπορούμε να καταλάβουμε από το σκαναρισμένο περιοδικό.

Skyactiv διά πάσα νόσο
Η επόμενη γενιά του Mazda2 θα κάνει και αυτή χρήση της τεχνολογίας Skyactiv. Κάτι που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί υπέρ-αποδοτικούς 4κύλινδρους κινητήρες και πάντως θα βρίσκεται μακριά από τη στρατηγική «ένας κινητήρας για όλα τα μικρά αυτοκίνητα». Τη αναθεωρημένη στρατηγική για το σουπερμίνι της Mazda ευνοεί και το γεγονός ότι αυτό θα κάνει χρήση μιας κοντύτερης εκδοχής της πλατφόρμας του CX-5, οπότε και θα μοιράζεται μαζί του και κάποια εξαρτήματα και υποσυστήματα.

Το νέο Mazda2 αναμένεται να ντεμπουτάρει την άνοιξη του 2014, με πιθανή πρεμιέρα στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης του ίδιου χρόνου. Αν και δεν αποκλείεται να προτιμηθούν οι εκθέσεις της Νέας Υόρκης ή του Πεκίνου που είναι εξίσου σημαντικές για τη Mazda σε σχέση με τις τοπικές αγορές.

[Πηγή Minkara]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube