Αυτό είναι το νέο Lexus RC F;

Αυτό είναι το νέο Lexus RC F;

Αληθοφανείς φωτογραφίες του φερόμενου ως νέου Lexus RC F δημοσίευσε το ιαπωνικό περιοδικό αυτοκινήτου Best Car, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για διαρροή.

Το Best Car αναφέρει ότι στις φωτογραφίες που δημοσιεύει απεικονίζεται το προσεχές Lexus RC F, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχουμε διασταυρώσει την αυθεντικότητά τους.

Οι φωτογραφίες δείχνουν ένα κουπέ με προεξέχουσα και ολίγον μυτερή μάσκα που ενσωματώνεται στον προφυλακτήρα με τις τεράστιες αεροεισαγωγές. Στο καπό υπάρχει ένα μικρό ram air, στα φτερά μεγάλα «βράγχια»  και η κουπ των φαναριών είναι αλά IS. Στο έντονα ανάγλυφο πίσω μέρος υπάρχει ένα ενεργό σπόιλερ, ένας σχετικά ψηλός διαχύτης, αεραγωγοί εκφυγής και τετράμπουκη εξάτμιση.

Το Best Car αναφέρει ότι το νέο Lexus RC F θα φορά έναν 5λιτρο V8 που θα αποδίδει πάνω από 460 PS και 55 kgm και θα συνδυάζεται με ένα 8άρι αυτοματοποιημένο χειροκίνητο κιβώτιο, με τρία προγράμματα λειτουργίας και paddles αλλαγής ταχυτήτων στο τιμόνι.

Τα νούμερα που αναφέρει το ιαπωνικό περιοδικό μιλούν σαφώς για ένα μοτέρ ισχυρότερο από το επίσης V8 που κινεί το υφιστάμενο IS F, αλλά όπως ισχυρίζεται θα είναι και οικονομικότερο. Η κατανάλωσή του θα μειώνεται και από το σύστημα Cylinder On Demand που θα αδρανοποιεί τους τέσσερις από τους οκτώ κυλίνδρους, όταν οι ανάγκες φορτίου στο μοτέρ είναι χαμηλές.

Το νέο Lexus RC F, αν βρίσκεται στη φάση εξέλιξης που υπονοούν οι φωτογραφίες, τότε μιλούμε για ένα σχεδόν έτοιμο αυτοκίνητο που θα μπορούσε να ντεμπουτάρει στο Σαλόνι του Ντιτρόιτ, μιας και η αμερικανική αγορά είναι η έδρα του, πριν το δούμε στις εκθέσεις το φθινόπωρο του 2014.

[Πηγή Best Car via GT Spirit]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube