Αυτό είναι το νέο Audi S3

Αυτό είναι το νέο Audi S3

Η έκδοση επιδόσεων της επόμενης γενιάς A3 σε αποκαλυπτικές φωτογραφίες.

Το νέο Audi S3 έκανε την εμφάνισή του με ελαφρύ καμουφλάζ σε φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν στο Worldscoopforums, αποκαλύπτοντας το σχεδιασμό της μάσκας και του πίσω μέρους, ενώ μια ακόμη φωτογραφία του Carscoops μας δίνει μια γεύση από το εσωτερικό.

Στο εμπρός μέρος ξεχωρίζουν τα γωνιώδη φώτα με τεχνολογία LED, και ο σπορ προφυλακτήρας με μεγάλες εισαγωγές αέρα, φαρδύτερη εξάγωνη γρίλια Singleframe, αεροδυναμικό τελείωμα και τις γνωστές από το A1 εσοχές στη βάση του καπό. Το προφίλ είναι μια εξέλιξη της προηγούμενης γενιάς, με τις ράγες οροφής να παραπέμπουν στο απερχόμενο RS 3. Πίσω τα επιθετικά φώτα είναι φαρδύτερα, το παρμπρίζ έχει μεγαλύτερη κλίση και ο προφυλακτήρας φιλοξενεί διακοσμητικές εσοχές, ένα μεγάλο διαχύτη και τετραπλές απολήξεις της εξάτμισης.

Audi S3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Audi A3: Έρχεται το 2020 με επτά διαφορετικές εκδόσεις

Φυσικά το επιθετικό bodykit που βλέπουμε στις φωτογραφίες έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την έκδοση S3, με την υπόλοιπη οικογένεια A3 να φορά κάτι πιο διακριτικό. 

Στο εσωτερικό βρίσκουμε την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με την τελευταία έκδοση του ψηφιακού πίνακα οργάνων να πλαισιώνεται από δύο σπορ αεραγωγούς του κλιματισμού. Η κεντρική κονσόλα έχει ελαφριά κλίση προς τον οδηγό, με μια οθόνη αφής 10" να δεσπόζει πάνω από το μεταλλικό στοιχείο που διατρέχει όλο το μήκος του ταμπλό. Πιο χαμηλά βρίσκουμε το μικρού μεγέθους επιλογέα για το αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων (shift-by-wire).

Audi S3

Όπως γνωρίζουμε εδώ και αρκετό καιρό, το A3 θα βασίζεται στην πλατφόρμα MQB Evo που χρησιμοποιούν τα νέα VW Golf VIII, Skoda Octavia και SEAT Leon, με τα οποία θα μοιράζεται και τη γκάμα κινητήρων.

Το S3 (αντίστοιχο του VW Golf R) αναμένεται να συνδυάζει τον 2.0 TFSI απόδοσης 330 PS με αυτόματο κιβώτιο S-tronic και σύστημα τετρακίνησης quattro. Αργότερα είναι πολύ πιθανό να δούμε και μια ακόμα ισχυρότερη έκδοση RS 3 με τον πεντακύλινδρο 2.5 TFSI, το οποίο θα κληθεί να αντιμετωπίσει την Mercedes-AMG A 45 S.

Περισσότερα για τα νέα Audi A3 και S3 θα μάθουμε στην έκθεση Γενεύης τον ερχόμενο Μάρτιο, όπου είναι προγραμματισμένη και η επίσημη πρεμιέρα του.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube