Audi A3: Έρχεται το 2020 με επτά διαφορετικές εκδόσεις

Audi A3: Έρχεται το 2020 με επτά διαφορετικές εκδόσεις

Η νέα γενιά του premium μικρομεσαίου της Audi θα θέσει νέα στάνταρ στην κατηγορία.

Καθώς η εξέλιξη του νέου Audi A3 βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, αυξάνονται τα όσα γνωρίζουμε γύρω από την παρουσίαση του μοντέλου η οποία είναι προγραμματισμένη για τις αρχές του 2020. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η γκάμα του νέου A3 θα αποτελείται από 7 διαφορετικές εκδόσεις που θα κυμαίνονται από το παραδοσιακό πεντάθυρο hatchback μέχρι ένα νέο liftback αμάξωμα.

Audi A3

Η έλευση του νέου A3 καθυστέρησε περισσότερο από ένα χρόνο λόγω του dieselgate, με την Audi να θέτει προτεραιότητα την εξέλιξη αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων E-tron. Παρόλα αυτά, ο χρόνος αυτός αξιοποιήθηκε για την περαιτέρω εξέλιξη του μοντέλου το οποίο σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Audi θα είναι το πιο προηγμένο τεχνολογικά όχημα της κατηγορίας.

«Είναι καλύτερο σε όλους τους τομείς, ειδικά στο εσωτερικό, που είναι πραγματικά το δυνατό του σημείο και προσδίδει premium αίσθηση και ψηφιακές δυνατότητες που βρίσκεις στην κατηγορία πολυτελών αυτοκινήτων. Δαπανήσαμε επίσης αρκετό χρόνο στο να βελτιώνουμε το ραφινάρισμα, ιδιαίτερα τον τομέα της ποιότητας κύλισης όπου σύμφωνα με τις τελευταίες δοκιμές μας το νέο A3 τοποθετείται στην κορυφή της κατηγορίας. Καθώς κινούμαστε προς τον εξηλεκτρισμό με επαναφορτιζόμενα υβριδικά μοντέλα τα οποία δεν έχουν πλέον το θόρυβο του κινητήρα, ο τομέας της ποιότητας κύλισης είναι σημαντικότερος από ποτέ.»

Audi A3

Το νέο A3 θα βασίζεται σε μια νέα έκδοση της πλατφόρμας MQB του Volkswagen Group η οποία θα χρησιμοποιεί αλουμίνιο και χάλυβα και θα προσφέρει χαμηλότερο βάρος, καλύτερη ηχομόνωση και μειωμένους κραδασμούς σε σύγκριση με τη σημερινή αρχιτεκτονική. Παράλληλα, η νέα πλατφόρμα θα υποστηρίζει καλύτερα τον εξηλεκτρισμό, επιτρέποντας ήπια υβριδικές και επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις μέσα στα 7 χρόνια ζωής της. Την ίδια αρχιτεκτονική θα χρησιμοποιούν και οι νέες γενιές των VW Golf, Seat Leon και Skoda Octavia.

Όσο για την εμφάνιση, αυτή αναμένεται να έχει έντονο δυναμισμό, με αρκετά στοιχεία από το μικρότερο A1 και το ψηλότερο Q3. Στο εσωτερικό που θα μοιάζει πολύ με το νέο Q3, το A3 θα ενσωματώνει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με ψηφιακό πίνακα οργάνων, συνδεσιμότητα 5G και τα τελευταία συστήματα αυτόνομης οδήγησης. Οι χώροι θα είναι αυξημένοι επωφελούμενοι από τις μεγαλύτερες εξωτερικές διαστάσεις, ενώ ο χώρος αποσκευών θα είναι ο μεγαλύτερος της κατηγορίας.

Audi Q3

Το A3 θα διατεθεί αρχικά ως πεντάθυρο hatchback και τετράθυρο sedan, μιας και η ζήτηση για τρίθυρα μοντέλα έχει πέσει κατακόρυφα, κάτι έχει ως αποτέλεσμα και την εξαφάνιση του A3 Cabriolet. Παρόλα αυτά, η Audi προγραμματίζει την εισαγωγή νέων εκδόσεων αμαξώματος όπως το A3 Allroad με αυξημένη απόσταση από το έδαφος και πιο περιπετειώδη εμφάνιση, και το A3 liftback με πεντάθυρο coupe αμάξωμα (ανταγωνιστής της Mercedes-Benz CLA και της επερχόμενης BMW Σειρά 2 Gran Coupe).

Η γκάμα των κινητήρων  θα περιλαμβάνει υπερτροφοδοτούμενα σύνολα βενζίνης (1.5 TSI με 130 και 150 PS, 2.0 TSI με 190 PS), πετρελαίου (2.0 TDI από 136 έως 204PS) και φυσικού αερίου που θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο 6 σχέσεων ή αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη 7 σχέσεων. Ένα ήπιο υβριδικό σύστημα θα μειώνει την κατανάλωση περίπου 10% ενώ το φίλτρο και ο καταλύτης θα μειώνουν σημαντικά τις εκπομπές NOx.

Audi A3

Από πλευράς εκδόσεων με έμφαση στις επιδόσεις, το νέο S3 αναμένεται να παρουσιαστεί σε πεντάθυρη και τετράθυρη εκδοχή προς τα τέλη του 2020, με απόδοση που θα φτάνει τους 330 PS από τον 2.0 TSI, ικανά για να ανταγωνιστεί τις Mercedes-AMG A35 4MATIC και BMW M135i xDrive.

Στις αρχές του 2021, θα ακολουθήσει η κορυφαία έκδοση RS3 που αναμένεται να χρησιμοποιεί ήπιο-υβριδικό σύστημα κίνησης με απόδοση 423 PS, ενώ θα εξοπλίζεται με ένα νέο ηλεκτρουδραυλικό σύστημα τετρακίνησης που όποτε το θέλει ο οδηγός θα δίνει προτεραιότητα στους πίσω τροχούς. Η Audi έδωσε μεγάλη έμφαση στο στήσιμο του RS3, με στόχο πιο κοφτερό κράτημα από όλα τα υπόλοιπα μοντέλα της πλατφόρμας MQB αλλά και υψηλά επίπεδα άνεσης.

Η έκδοση hatchback θα παράγεται στο Ingolstadt της Γερμανίας, ενώ τα sedan θα παράγονται στο Gyor της Ουγγαρίας. Παρακάτω μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις εκδόσεις και την προβλεπόμενη ημερομηνία διάθεσής τους στην αγορά.

  • A3 Hatchback (πεντάθυρο): Αρχές του 2020
  • A3 Sedan (τετράθυρο): Μέσα του 2020
  • A3 E-tron: Μέσα προς τα τέλη του 2020
  • S3 (πεντάθυρο και τετράθυρο): Τέλη του 2020
  • RS3: Αρχές του 2021
  • A3 liftback: 2021
  • Α3 Allroad: Μέσα του 2021

Πηγή: Autocar

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube