Αυτό είναι το απίστευτο hypercar των Aston Martin και Red Bull [32 φωτ.]

Αυτό είναι το απίστευτο hypercar των Aston Martin και Red Bull [32 φωτ.]

To υπεραυτοκίνητο των 1.000 ίππων και 1.000 κιλών έκανε την πρώτη του δημόσια εμφάνιση, στο Παρίσι.

Αν και η Aston Martin λέει ότι το πρωτότυπο AM-RB 001 είναι «στο 95% του τελικού αυτοκινήτου», εντούτοις η έκδοση παραγωγής του πολυαναμενόμενου hypercar αργεί ακόμη.

Μέχρι να παρουσιαστεί επίσημα, το πρωτότυπο θα κάνει εμφανίσεις ανά τον κόσμο. Η πρώτη του δημόσια εμφάνιση ήταν το περασμένο Σαββατοκύριακο στο 32ο Festival Automobile International, στο Παρίσι.

Οι φωτογράφοι του Motor1 France ήταν εκεί για να απαθανατίσουν το εκπληκτικό hypercar δια ζώσης. Σχεδιασμένο από την Aston Martin με σημαντική συμβολή από τον κορυφαίο σχεδιαστή της Formula 1, τον Adrian Newey της Red Bull Racing, το AM-RB 001 ήταν εκεί σε δημόσια θέα, με «σάρκα και οστά».

Επίσημα στοιχεία για τις τεχνικές προδιαγραφές του υπεραυτοκινήτου δεν έχουν ακόμα δοθεί στη δημοσιότητα, όμως φημολογείται ότι θα έχει κινητήρα 746 kW (1.014 PS) και συνολικό βάρος μόνο 1.000 kg. «Δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ κάτι αντίστοιχο σε αυτοκίνητο δρόμου», λέει ο αρχιμηχανικός του πρότζεκτ, David King. «Τα νούμερα που παίρνουμε από την προσομοίωση είναι εκπληκτικά».

Ρεπορτάζ μιλούν για έναν πανίσχυρο 6λιτρο ή 7λιτρο κινητήρα V12 με σύστημα ανάκτησης ενέργειας τύπου F1 για ισχύ και ενεργειακή απόδοση. Η τελική ταχύτητα θα ξεπερνά τα 400 km/h, λέει η Aston Martin, και οι πλευρικές επιταχύνσεις που θα αναπτύσσονται στις στροφές θα φτάνουν την απίστευτη τιμή των 4,5 g. Το κιβώτιο θα είναι ένα ειδικά φτιαγμένο από την Xtrac σειριακό μονού συμπλέκτη, αγωνιστικών προδιαγραφών.

Μην κάνετε όρεξη όμως διότι το AM-RB 001 θα κατασκευαστεί σε μόνο 150 κομμάτια για το δρόμο, άλλα 25 για την πίστα, και το καθένα τους θα κοστίζει 3 εκατομμύρια δολάρια (€2.800.000). Και το χειρότερο: έχουν ήδη κλειστεί όλα.

Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν προς τo τέλος του 2018. Προς το παρόν λοιπόν, παρηγορηθείτε με τις πρώτες φωτογραφίες του.

[Πηγή: Motor1 France]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube