Αυτή είναι η τιμή για το νέο Peugeot e-208;

Αυτή είναι η τιμή για το νέο Peugeot e-208;

Για το ηλεκτρικό Peugeot e-208 γνωρίζουμε σχεδόν τα πάντα. Και τώρα μαθαίνουμε και τη νετ τιμή του, χωρίς τις κατά χώρα επιδοτήσεις.

Το νέο Peugeot e-208 είναι ίσως το πιο αναμενόμενο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην Ευρώπη. Με επίσημο ντεμπούτο στο Σαλόνι της Γενεύης, το Peugeot e-208 είναι ήδη διαθέσιμο για προ-παραγγελία σε κάποιες ευρωπαϊκές αγορές με μίσθωση μακρά διαρκείας. Οι παραδόσεις αναμένεται να ξεκινήσουν το προσεχές φθινόπωρο, αλλά το Sochaux μας κρατά ακόμη σε αγωνία σχετικά με την τιμή του. 

Πάντως, οι συνάδελφοί μας από τη L’argus, που δεν αποκάλυψαν την πηγή τους, αναφέρουν ότι η τιμή του νέου Peugeot e-208 θα ξεκινά από τις 31.000 ευρώ. Θα πρόκειται, όπως αναφέρουν, για τη βασική έκδοση Active, ενώ το αυτοκίνητο θα διατίθεται σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού: Active, Allure, GT Line και GT. Εάν και οι πληροφορίες δεν έχουν ακόμη επαληθευτεί, είναι μάλλον αξιόπιστες. Η Peugeot θα προσφέρει στη Γαλλία το ηλεκτρικό σουπερμίνι της για μίσθωση μακρά διαρκείας, με μηνιαίο μίσθωμα στα 299 ευρώ το μήνα (48 μήνες και 60.000 km). Μια αρκετά ελκυστική προσφορά, ελαφρώς πιο ακριβή από τις αντίστοιχες της βενζίνης και του ντίζελ -269 και 289 ευρώ το μήνα.

Δύο επιλογές ενσωματωμένου φορτιστή 
Ο Γάλλος κατασκευαστής αναμένεται να αποκαλύψει στο άμεσο μέλλον τις επίσημες τιμές για το σουπερμίνι του και τις διάφορες επιλογές. Στο Twitter, όμως, η Anne-Lise Richard, υπεύθυνη για το ηλεκτρικό πρόγραμμα της Peugeot, έδωσε ήδη μια λεπτομέρεια. Σύμφωνα με το πλαίσιο, στη Γαλλία θα προσφερθούν δύο ενσωματωμένοι φορτιστές: Ο πρώτος με ισχύ 6,6kW μονοφασικός και ο δεύτερος, προαιρετικός, τριφασικός στα 10kW. Ο χρόνος πλήρους φόρτισης δε θα είναι αντίστοιχα 7,5 και 5,5 ώρες. Μια ωραία κλιμάκωση, καθώς η διαφορά στην ισχύ μεταξύ των δύο είναι ελάχιστη. Η επιλογή θα μπορούσε να είναι πιο σχετική αν προσέφερε φορτιστή στα 22kW, ισχύ που υπάρχει για παράδειγμα διαθέσιμη στο Renault Zoé ή στο smart ED.

Οι υπόλοιπες πληροφορίες που ανταποκρίνονται στις προδιαγραφές έχουν ήδη κοινοποιηθεί από την Peugeot και μπορείτε να τις διαβάσετε εδώ. Όσον αφορά τον ανταγωνισμό, στην κατηγορία των σουπερμίνι, το Peugeot e-208 θα ανταγωνιστεί άμεσα το Renault Zoé που αναδείχτηκε δεύτερο στις συνολικές πωλήσεις EV στην Ευρώπη το 2018. Το Sochaux σχεδιάζει να πουλάει περίπου 15.000 αυτοκίνητα το χρόνο στην εθνική αγορά και άλλα τόσα στην υπόλοιπη Ευρώπη για να ισοφαρίσει τις πωλήσεις του Zoé.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube