Αυτή είναι η Porsche Cayenne Coupé;

Αυτή είναι η Porsche Cayenne Coupé;

Διέρρευσε σχέδιο που πιθανότατα απεικονίζει το πώς θα είναι η Cayenne Coupé, το μεγάλο crossover της Porsche σε στιλ fastback.

Μέχρι στιγμής είχαμε δει μόνο κατασκοπευτικά ενσταντανέ από το αυτοκίνητο και τώρα πιθανότατα έχουμε εμπρός μας το πρώτο επίσημο σκίτσο της μελλοντικής Porsche Cayenne Coupé 2020.

Η εικόνα που δημοσίευσε το Carscoops που του ενεχείρισε αναγνώστης ονόματι Erico, είναι ασαφές αν πρόκειται για επαγγελματικό-επίσημο σκίτσο από την Porsche. Το Zuffenhausen αναμένεται να προχωρήσει στην παγκόσμια πρώτη της Cayenne Coupé στην ΙΑΑ 2019, στη Φρανκφούρτη το Σεπτέμβριο, και ενδεχομένως στην προεπισκόπησή της πολύ νωρίτερα.

Το εμπνευσμένο από την Porsche Panamera πίσω μέρος του κουπέ crossover που απεικονίζεται εδώ είναι συνεπές με αυτό των πρωτότυπων προ-παραγωγής που έχουμε δει τους τελευταίους μήνες. Το σκίτσο δείχνει ένα αυτοκίνητο με έντονα κωνοειδή οροφή που πέφτει απότομα σε μια έντονα κεκλιμένη πίσω πόρτα. Το πίσω μέρος του αυτοκινήτου ενσωματώνει δύο αεροδυναμικά χείλη εκφυγής, ένα στην οροφή και ένα στην οριζόντια ακμή της πόρτας του πορτμπαγκάζ. Ακριβώς κάτω από το δεύτερο τρέχει μια λεπτή φωτιστική λωρίδα που ενώνει τα πίσω φανάρια, διάταξη που είδαμε για πρώτη φορά στην Panamera, αλλά και στην πρόσφατη 911.

Η πρώτη έκδοση της 5θυρης «κουπέ», προφανώς θα μοιραστεί την γκάμα των κινητήρων με τη στάνταρ Cayenne, με την προσθήκη του επαναφορτιζόμενου υβριδικού συστήματος της Panamera Turbo S E-Hybrid με τους 680 PS και τα 850 Nm.

Κλιμακώνοντας την αναβάθμιση της γκάμας των SUV της, η Porsche ύστερα από το φρεσκάρισμα της Macan, ετοιμάζεται για το εμπορικό λανσάρισμα της νέας Porsche Cayenne Coupé κατά το τέλος του 2019. Βάζοντας με αυτό τον τρόπο πόδι σε ένα ανταγωνιστικό πεδίο που προς το παρόν κινούνται σούπερ-SUV όπως η Lamborghini Urus, αλλά και επερχόμενα όπως η Aston Martin Lagonda και το αντίστοιχο μοντέλο της Ferrari.

Η Porsche επιβεβαίωσε ότι το μικρό SUV της θα είναι διαθέσιμο σε ηλεκτρική μορφή στην επόμενη γενιά των μοντέλων της -αν και επιβεβαίωσε ότι οι εκδόσεις βενζίνης θα συνεχιστούν. Αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κανένα σημάδι της Porsche Macan Coupé οπότε προφανώς εγκρίθηκε αρχικά για την τρέχουσα γενιά και στη συνέχεια μπήκε στο συρτάρι.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube