Lotus Elise Sport: Νέα, πιο προσιτή, βασική έκδοση

Lotus Elise Sport: Νέα, πιο προσιτή, βασική έκδοση

Η Lotus ανανεώνει την Elise μειώνοντας το βάρος και εμπλουτίζοντας την λίστα του εξοπλισμού.

Η νέα βασική έκδοση του μικρού διθέσιου βρετανικού roadster δεν θα λέγεται πλέον Elise σκέτο, αλλά Elise Sport. Το λογότυπο “Sport” επιστρέφει στην γκάμα της Lotus για πρώτη φορά μετά την θρυλική Esprit.

Το βάρος έχει μειωθεί στα 866 kg, δέκα λιγότερα σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, κυρίως λόγω των νέων ελαφρύτερων καθισμάτων. Το εσωτερικό είναι ντυμένο με καρό επενδύσεις ρετρό αισθητικής που παραπέμπουν στην Lotus Esprit S1 της δεκαετίας του ’70. Στην λίστα του προαιρετικού εξοπλισμού υπάρχουν επίσης νέες ελαφρύτερες ζάντες, οι οποίες εξοικονομούν πέντε κιλά ακόμη. Η Elise δεν είναι πια τόσο σπαρτιάτικη. Μπορεί να παραγγελθεί με σκληρή οροφή, air condition, cruise control και ένα προηγμένο ηχοσύστημα Clarion.



Ο βασικός κινητήρας είναι 1.6 με ιπποδύναμη 134 ίππων και ροπή 16,3 kgm. Η επιτάχυνση 0-100 km/h είναι 6,5” και η τελική 204 km/h. Η μείωση του βάρους δεν έχει επηρεάσει επί της ουσίας τις επιδόσεις. Έχει όμως συμβάλλει στην μείωση της τυποποιημένης κατανάλωσης στα μόλις 5,2 lt/100 km.

Την μέχρι πρότινος Elise S θα αντικαταστήσει η Sport 220. Κινείται από τον τετρακύλινδρο 1.8 με απόδοση 217 ίππων, επιταχύνει στα 100 km/h από στάση σε 4,6” και πιάνει 233 km/h.

Η παραγωγή των δύο νέων εκδόσεων θα ξεκινήσει τον Ιανουάριο του 2016. Η βασική Elise Sport 1.6 θα κοστίζει στην χώρα μας ελάχιστα πάνω ή κάτω από €50.000   


 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube