Αυτή είναι η νέα Toyota Corolla Hybrid

Αυτή είναι η νέα Toyota Corolla Hybrid

Παρουσιάστηκε στο Παρίσι σε δύο εκδόσεις με 122 και 180 ίππους.

Τον Μάρτιο του 2018, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η Toyota είχε αποκαλύψει τη νέα γενιά του Auris.

Λίγο καιρό μετά ανακοίνωσε πως το όνομα Auris θα δώσει τη θέση του σε αυτό της Corolla που πλέον θα καλύπτει όλες τις εκδόσεις, hatchback, sedan, wagon. O λόγος είναι πως η Toyota ήθελε να εκμεταλλευτεί  την ιστορία και το ειδικό βάρος που βρίσκονται πίσω από το όνομα Corolla.

Έτσι λοιπόν, σήμερα, στο Σαλόνι Αυτοκινήτου στο Παρίσι παρουσιάστηκε η νέα Corolla που θα κυκλοφορήσει τον Ιανουάριο. Η νέα Corolla βασίζεται στην πλατφόρμα Toyota New Global Architecture (TNGA) στην οποία βασίζονται και τα Prius και C-HR. Mε σαφώς πιο δυναμικό σχεδιασμό από το προηγούμενο μοντέλο (άλλωστε την είχαμε δει ως Auris στη Γενεύη όπως προείπαμε) και με μεγαλύτερες διαστάσεις, φιλοδοξεί να εντυπωσιάσει ένα πιο νεανικό κοινό.

Η Toyota έχει σε περίοπτη θέση στο περίπτερό της στο Παρίσι την υβριδική έκδοση που  θα διατίθεται σε δύο εκδόσεις: Μια με τον γνωστό 1,8 κινητήρα με ισχύ 122 ίππων και μια με δίλιτρο κινητήρα ισχύος 180 ίππων. Οι εκπομπές ρύπων που ανακοινώνει η Toyota για τις δύο υβριδικές της εκδόσεις είναι 76gr CO2/km και 86 gr CO2/km αντίστοιχα.

Tέλος, στη βάση του μοντέλου τοποθετείται ο 1.200αρης τούρμπο βενζινοκινητήρας των 116 ίππων που γνωρίζουμε από το Auris. 

Παράλληλα η Toyota έχει εξελίξει και ένα νέο CVT κιβώτιο καθώς και ένα επίσης νέο 6ταχύτο μηχανικό κιβώτιο.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube