Στροφή στην πίσω κίνηση για τα μοντέλα RS της Audi

Στροφή στην πίσω κίνηση για τα μοντέλα RS της Audi

Η Audi σκέφτεται να αφήσει την τετρακίνηση quattro που τοποθετεί στα σπορ μοντέλα της για χάρη της πίσω κίνησης.

Το αφεντικό της Audi Sport άφησε να εννοηθεί ότι μελετούν ήδη την δημιουργία πισωκίνητων μοντέλων που θα εστιάσουν στις πιο σπορ και ακραίες εκδόσεις των BMW M και Mercedes-AMG.

Από την στιγμή που η Audi quattro GmbH μετονομάστηκε σε Audi Sport GmbH, ο Διευθύνων Σύμβουλος Stephan Winkelmann εξετάζει την μελλοντική πορεία της νέας εταιρείας.

Σε δηλώσεις του στον βρετανικό τύπο από το Goodwood Festival of Speed ανέφερε: «Βλέποντας την ονομασία της εταιρείας, καταλάβαμε ότι το quattro μπορεί να είναι παραπλανητικό. To quattro είναι ένα σύστημα τετρακίνησης που βοήθησε στην κατακόρυφη ανάπτυξη της Audi. Κατά την γνώμη μας όμως, αυτό δεν ήταν το σωστό όνομα για την εταιρεία μας».

«Μπορώ να φανταστώ στο μέλλον τα μοντέλα μας με πίσω κίνηση ή και μπροστινή», είπε ο Winkelmann.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ Μετονομασία για την Audi quattro GmbH

Αν και δεν έδωσε περισσότερες πληροφορίες που να αφορούν αυτές τις δηλώσεις του, είναι μια σαφής ένδειξη ότι η Audi Sport θέλει να πλησιάσει όσο ποτέ άλλοτε τις BMW M και Mercedes-AMG, εξελίσσοντας μοντέλα RS που δεν θα έχουν το διάσημο σύστημα τετρακίνησης quattro.

Το μόνο που ανέφερε ο Winkelmann είναι ότι το quattro μπορεί να γίνει μια νέα εταιρεία ή και επιλογή πρόσθετου εξοπλισμού για τα μοντέλα τους.

«Τα αυτοκίνητά μας θα παραμείνουν ξεχωριστά και ποτέ δεν θα γίνουν “υπερβολικά”. Πάντα θα προσφέρουμε υψηλές επιδόσεις και άνεση», πρόσθεσε ο Διεθύνων Σύμβουλος της Audi Sport.

Στο πιο άμεσο μέλλον, ο Winkelmann επιβεβαίωσε την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων της Audi Sport στην ερχόμενη Έκθεση της Φρανκφούρτης τον Σεπτέμβριο.

[Πηγή: Auto Express UK]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube