Audi: Φρέσκιες πληροφορίες για το αμιγώς ηλεκτρικό e-tron [video]

Audi: Φρέσκιες πληροφορίες για το αμιγώς ηλεκτρικό e-tron [video]

Το επερχόμενο SUV της Audi θα κινείται από δύο ηλεκτρομοτέρ συνολικής απόδοσης 408 PS και θα διαθέτει προηγμένο, έξυπνο σύστημα ανάκτησης ενέργειας.

Η Audi έδωσε στη δημοσιότητα περισσότερες τεχνικές λεπτομέρειες για το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής που δημιουργήθηκε για να κλέψει πωλήσεις από την Tesla.

Σύμφωνα με το Γερμανό κατασκευαστή, το e-tron θα τροφοδοτείται από δύο ηλεκτρικούς κινητήρες που σε συνδυασμό θα αποδίδουν 360 PS και 57,2 kgm. Αλλά υπό πλήρη επιτάχυνση υπάρχει λειτουργία «overboost» στην μπαταρία που αυξάνει την ισχύ και τη ροπή στους 408 PS και στα 67,7 kgm για οκτώ δευτερόλεπτα.

Απέναντι στο χρονόμετρο, η Audi δηλώνει ότι το e-tron είναι ικανό να πιάσει τα πρώτα 100 km/h από στάση σε λιγότερο από έξι δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητά του περιορίζεται στα 200 km/h. Το νούμερο για το σπριντ των 0-100 km/h πάντως βρίσκεται πίσω από το αντίστοιχο του πιο κοντινού ανταγωνιστή του, της πρόσφατης Jaguar I-PACE που χρειάζεται 4,8” [βλ. δοκιμή].

Με τα ηλεκτρομοτέρ να παίρνουν ενέργεια από μια συστοιχία μπαταριών ιόντων λιθίου των 95kWh, η Audi ισχυρίζεται ότι στον πιο αυστηρό κύκλο δοκιμών WLTP το e-tron μπορεί να καλύψει 400 km μεταξύ δύο φορτίσεων.

Εκτός από τις νέες τεχνικές πληροφορίες που έδωσε για το e-tron, η Audi δημοσίευσε επίσης ένα νέο video που δείχνει το προηγμένο σύστημα ανάκτησης ενέργειας του νέου e-SUV. H γερμανική εταιρεία υποστηρίζει ότι είναι σε θέση να επιστρέφει στην αυτονομία ένα επιπλέον χιλιόμετρο για κάθε χιλιόμετρο που ταξιδεύει σε κατωφέρεια.

Audi e-tron prototype

Το έξυπνο σύστημα λειτουργεί επιτρέποντας στον οδηγό να επαναφορτίσει την μπαταρία χρησιμοποιώντας «χειροκίνητο» coasting μέσω των shift paddles. Δεύτερον, το σύστημα προβλέπει αυτόματα πότε να φορτίζει τις μπαταρίες κατά τo coasting και, τυπικά τρίτον, όταν ο οδηγός φρενάρει.

Η Audi λέει ότι το σύστημα ανάκτησης ενέργειας είναι τόσο αποτελεσματικό, έτσι ώστε να μπορεί να ενισχύσει την αυτονομία του e-tron κατά 30%.

Εδώ να σημειώσουμε ότι καθώς το αυτοκίνητο βασίζεται τόσο πολύ στη χρήση των ηλεκτρομοτέρ ως γεννητριών για να επιβραδύνουν το e-tron τροφοδoτώντας τις μπαταρίες, που η Audi αναγκάστηκε να υιοθετήσει ένα κύκλο αυτοκαθαρισμού των φρένων, προκειμένου αυτά να μη σκουριάσουν από την έλλειψη χρήσης.

Η Audi ανακοίνωσε επίσης ότι θα αποκαλύψει το e-tron στις 17 Σεπτεμβρίου στο San Francisco.

[Πηγή Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube