Audi: Έρχεται το ηλεκτρικό Q4 e-tron [video]

Audi: Έρχεται το ηλεκτρικό Q4 e-tron [video]

Η Audi αποκαλύπτει το εσωτερικό του επερχόμενου Q4 e-tron που σφύζει από τεχνολογία.

Λίγο πριν από την επίσημη πρεμιέρα του Audi Q4 e-tron, η γερμανική φίρμα δημοσίευσε μια σειρά από επίσημες φωτογραφίες και πληροφορίες για το νέο της ηλεκτρικό SUV.

Το Q4 e-tron βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group με διαστάσεις 4.590 x 1.865 x 1.613 mm και μεταξόνιο 2.760 mm. Σχεδιαστικά αποτελεί την εξέλιξη του αντίστοιχου πρωτοτύπου που είδαμε το 2019, με επεμβάσεις στα φώτα, τους προφυλακτήρες και τους τροχούς έτσι ώστε να ικανοποιούν τις προδιαγραφές που ισχύουν για τα μοντέλα παραγωγής.

Audi Q4 e-tron

Στο εσωτερικό που αποκαλύφθηκε πλήρως χωρίς καμουφλάζ, βρίσκουμε νέο τετράκτινο τιμόνι με ενσωματωμένα πλήκτρα αφής, head-up display με τεχνολογία επαυξημένης πραγματικότητας, ψηφιακό πίνακα οργάνων Audi virtual cockpit (10,25" ή 12,3") και κεντρική οθόνη αφής (10,1" ή 11,6") που ενσωματώνει το infotainment MMI με υποστήριξη φωνητικών εντολών. Ο σχεδιασμός του ταμπλό είναι τυπικός Audi με ενιαίους αεραγωγούς για τον κλιματισμό, κεντρική κονσόλα με κλίση προς τον οδηγό και αιωρούμενη βάση για τον επιλογέα ταχυτήτων.

Η πλατφόρμα και οι γενναιόδωρες εξωτερικές διαστάσεις έχουν θετικό αντίκτυπο στην καμπίνα με εσωτερικό μήκος 1.830 mm που παραπέμπει σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Ο χώρος αποσκευών με διπλό πάτωμα φτάνει τα 520 λίτρα (έως 1.490 λίτρα με την αναδίπλωση των καθισμάτων) ενώ έχουμε πληθώρα πρακτικών θηκών με συνολική χωρητικότητα 24,8 λίτρων. Οι πίσω επιβάτες κάθονται περίπου 70 mm ψηλότερα από τους μπροστά για καλύτερη ορατότητα ενώ έχουν αρκετό χώρο για το κεφάιλ και τα γόνατα. Πολλές θα είναι και οι δυνατότητες εξατομίκευσης ως προς τις αποχρώσεις και τα υλικά των επενδύσεων.

Audi

Το Q4 e-tron θα εξοπλίζεται με το σύστημα adaptive cruise assist που θα προσφέρει δυνατότητες ημιαυτόνομης οδήγησης διατηρώντας το αυτοκίνητο στη λωρίδα και σε σταθερή απόσταση από την προπορευόμενη κίνηση. Παράλληλα ο οδηγός θα έχει τη δυνατότητα επιλογής προγράμματος οδήγησης από το Audi drive select.

Η επίσημη πρεμιέρα του Audi Q4 e-tron αναμένεται μέσα στον επόμενο μήνα. Το ηλεκτρικό SUV θα τοποθετηθεί στη γκάμα της Audi κάτω από τα μεγαλύτερα e-tron, e-tron Sportback και e-tron GT, ενώ σύντομα θα ακολουθήσει και το αντίστοιχο Q4 e-tron Sportback. Η Audi δεν αποκάλυψε το κόστος του επερχόμενου μοντέλου αλλά στο δελτίο τύπου κάνει λόγο για προσιτή τιμή.

[Πηγή: Audi]

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube