Ο Ian Callum ανοίγει σχεδιαστικό γραφείο

Ο Ian Callum ανοίγει σχεδιαστικό γραφείο

Μετά τη μακρά καριέρα του στη Jaguar, ο σχεδιαστής δηλώνει έτοιμος να αναλάβει project από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Ο Ian Callum, ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον χώρο του σχεδιασμού αυτοκινήτου με μακρά καριέρα σε Aston Martin και Jaguar, ανακοίνωσε την ίδρυση του σχεδιαστικού γραφείου CALLUM το οποίο θα αναλαμβάνει project από το χώρο του αυτοκινήτου και όχι μόνο.

Ο Βρετανός που πρόσφατα αποχώρησε από τη Jaguar μετά από 20 χρόνια στη θέση του αρχισχεδιαστή, δήλωσε στο CarAdvice: «Πιστεύω πως ίσως θα έχω τη δυνατότητα να σχεδιάσω για 15 χρόνια ακόμα και θα ήθελα να τα αξιοποιήσω στο έπακρο.»

«Πάντα ήθελα να εργαστώ ανεξάρτητα, να έρχομαι στη δουλειά το πρωί και να κάνω ό,τι θέλω εγώ και όχι κάποιος άλλος... Ήμουν πολύ τυχερός στην καριέρα μου όμως αισθάνθηκα πως ήταν η σωστή στιγμή να κάνω αυτή την κίνηση.»

 

Callum

Το σχεδιαστικό γραφείο CALLUM έχει έδρα το Warwick στην Αγγλία και απασχολεί 18 άτομα προσωπικού. Ο 65άχρονος σχεδιαστής σκοπεύει να ασχοληθεί με παλαιότερες δημιουργίες του βελτιώνοντας μοντέλα των Aston Martin και Jaguar, να σχεδιάσει νέα μοντέλα αλλά και πολυτελή αντικείμενα έξω από τον χώρο του αυτοκινήτου (πχ ρολόγια).

Παρά το νέο του ξεκίνημα, η σχέση του Ian Callum με τη Jaguar δεν έχει τελειώσει καθώς παραμένει πρεσβευτής της βρετανικής φίρμας. Όσο για την απόφασή του να αποχωρήσει, όπως δήλωσε ήταν κάτι προγραμματισμένο εδώ και πολύ καιρό, πάντα σε συνεννόηση με τον αντικαταστάτη του, Julian Thompson. 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube