Aston Martin: Προσεχώς χειροκίνητη Vantage!

Aston Martin: Προσεχώς χειροκίνητη Vantage!

Ο V8 της AMG μπορεί να μη συνδυάζεται με χειροκίνητο σασμάν, αλλά η Aston Martin σκοπεύει να βαδίσει εκτός πεπατημένης, λανσάροντας τις προσεχείς ημέρες μια Vantage με πεντάλ συμπλέκτη.

Η γκάμα της Vantage είναι φρέσκια στην Aston Martin, καθώς ανανεώθηκε πρόσφατα, αλλά σύντομα θα της μεταγγιστεί νέο αίμα, και όχι ό,τι κι ό,τι. Ο κατασκευαστής από το Gaydon μόλις αποκάλυψε μια εικόνα που αφήνει ελάχιστο περιθώριο για αμφιβολίες: Η Vantage θα διατίθεται και με χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων. Θα πάρει δε το όνομα «AMR» ( για το Aston Martin Racing), με κάποιες ιδιαιτερότητες που οι Βρετανοί προσέχουν να μην μας αποκαλύψουν προσώρας. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η Aston μας είχε γνωστοποιήσει αυτήν της την πρόθεση ήδη από τον Απρίλιο του 2018.

Η ένταξη ενός χειροκίνητου σασμάν στη Vantage είναι σε κάθε περίπτωση σημαντικό γεγονός, δεδομένου ότι το Gaydon κάνει αυτό που η Mercedes-AMG αρνήθηκε να πράξει για μεγάλο χρονικό διάστημα: Να προσφέρει ένα χειροκίνητο κιβώτιο ταχυτήτων με το V8 της. Στην πραγματικότητα, έχει περάσει πολύς καιρός από τότε που είχαμε τέτοιο συνδυασμό σε μια Mercedes-AMG –σε μια Mercedes-Benz γενικότερα.

Προφανώς, χρειάστηκαν κάμποσες τροποποιήσεις στο γερμανικό κινητήρα, ο οποίος προορίζεται να λειτουργεί αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο, για να φιλοξενήσει μια μετάδοση συνδεδεμένη με το πεντάλ ενός συμπλέκτη.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube