Aston Martin: Οι πρώτες DBX προπαραγωγής βγήκαν από το νέο εργοστάσιο

Aston Martin: Οι πρώτες DBX προπαραγωγής βγήκαν από το νέο εργοστάσιο

Το πρώτο SUV της βρετανικής φίρμας θα παρουσιαστεί προς το τέλος του 2019.

Η Aston Martin Lagonda ανακοίνωσε πως ξεκίνησε η παραγωγή αυτοκινήτων στο νέο της εργοστάσιο στο St Athan, με τις πρώτες DBX προπαραγωγής.

Η DBX θα είναι το πρώτο SUV της βρετανικής εταιρείας ενώ αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα προς το τέλος του 2019, με την κανονική παραγωγή να ξεκινά στις αρχές του 2020. Προς το παρόν συνεχίζονται οι δοκιμές εξέλιξης του μοντέλου το οποίο όπως βλέπουμε από τις φωτογραφίες υιοθετεί συμβατικές αναλογίες πεντάθυρου σπορ SUV σε αντίθεση με το ομώνυμο πρωτότυπο του 2015.

Aston Martin

Το τελευταίο καμουφλαρισμένο πρωτότυπο της DBX μοιάζει να πλησιάζει στην τελική του μορφή καθώς απέκτησε νέα φωτιστικά σώματα εμπρός και πίσω σε σχέση με τα προγενέστερα πρωτότυπα δοκιμών, όπως και ένα νέο πίσω προφυλακτήρα που ενσωματώνει πιο αρμονικά τις απολήξεις της εξάτμισης.

Κάτω από το καπό του βρετανικού SUV επιδόσεων θα τοποθετηθεί ο twin turbo V8 4,0 λίτρων της Mercedes-AMG ενώ αργότερα θα μπει και ο ισχυρότερος V12 5,7 λίτρων της Aston Martin. Πολύ πιθανό είναι να δούμε και επαναφορτιζόμενες υβριδικές εκδόσεις του μοντέλου με τεχνολογία από την Mercedes-Benz.

Aston Martin

Το δεύτερο εργοστάσιο της Aston Martin βρίσκεται στο St Athans, Wales και ανακοινώθηκε το 2016. Ο πρώην χώρος του Υπουργείου Άμυνας έχει μετατραπεί σε σύγχρονες εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν την παραγωγή της DBX και των ηλεκτροκίνητων μοντέλων της Lagonda που θα ακολουθήσουν το 2021.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, έχουν ήδη δημιουργηθεί 200 θέσεις εργασίας και αναμένεται να προστεθούν ακόμη 550 μέσα στα επόμενα χρόνια, ενώ έμμεσα η επένδυση δημιουργεί περί τις 3.000 θέσεις εργασίας αν συνυπολογίσουμε τους προμηθευτές και τις τοπικές επιχειρήσεις.

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube