Αποκαλυπτήρια για το νέο Renault Captur [video]

Αποκαλυπτήρια για το νέο Renault Captur [video]

Το Renault Captur ανανεώθηκε και από το καλοκαίρι θα έρθει στην ελληνική αγορά για να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις στην κατηγορία των B-SUV.

Με περισσότερες από δύο εκατομμύρια πωλήσεις σε 90 χώρες, από το 2013 που πρωτοπαρουσιάστηκε, το Renault Captur αποτελεί δίχως αμφιβολία ένα από τα σημαντικότερα μοντέλα για την γαλλική φίρμα.

Και η ριζική αναβάθμιση που έφερε το πλήρωμα του χρόνου, έχει στόχο όχι απλά να πρωταγωνιστήσει στην απαιτητική κατηγορία των B-SUV, αλλά να την κατακτήσει.

Το νέο Renault Captur θα έρθει στη χώρα μας το καλοκαίρι

Η Renault χαρακτηρίζει το νέο Captur ως «ένα αυτοκίνητο για τη ζωή», τονίζοντας το μικρό του ανθρακικό αποτύπωμα αλλά και το ευρύχωρο -και μεταμορφώσιμο- εσωτερικό του ως χαρακτηριστικά που το κάνουν να νιώθει άνετα τόσο στην πόλη όσο και έξω από αυτήν.

Σε επίπεδο εμφάνισης, το ανασχεδιασμένο εμπρός μέρος εναρμονίζει το παρουσιαστικό του με αυτό των νεότερων Clio και Scenic, ενώ θα είναι διαθέσιμο πλέον και σε μια πιο «σπορ» εξοπλιστική έκδοση, την Esprit Alpine που γνωρίσαμε στο Clio.

2024 Renault Captur

Εκτός από τις αλλαγές στην εμφάνιση του μπροστινού μέρους, τροποποιήσεις έχουμε και στα πίσω LED φώτα που καλύπτονται πλέον από διαφανές πλαστικό, ενώ ανασχεδιασμένος είναι και ο προφυλακτήρας που ενσωματώνει έναν πιο τονισμένο αεροδυναμικό διαχύτη.

Την εξωτερική εμφάνιση του νέου Captur συμπληρώνει η ανανανεωμένη χρωματική παλέτα που περιλαμβάνει έξι χρώματα για το αμάξωμα (Pearl White, Oyster Grey, Starry Black, Gunmetal Grey, Iron Blue και Flame Red) και τη δυνατότητα διχρωμίας (Highland Grey, Starry Black και Perle Beige).

Ριζικές είναι οι αλλαγές και στο εσωτερικό του. Εκεί, τα πιο πολυτελή υλικά, ο επιπλέον εξοπλισμός και το σύστημα πολυμέσων νέας γενιάς συνδυάζονται για να δημιουργήσουν, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της γαλλικής εταιρείας, μια πιο «σύγχρονη» και «πολυτελή» ατμόσφαιρα.

Στο επίκεντρο της ανανεωμένης καμπίνας βρίσκεται η νέα κάθετη οθόνη αφής 10,4’’ του infotainment που λειτουργεί με το σύγχρονο σύστημα πολυμέσων OpenR Link, το οποίο ενσωματώνει εφαρμογές Google και το σύστημα Android Automotive 12. Το τελευταίο εφαρμόζεται για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων. Φυσικά, υπάρχουν και τα Android Auto και Apple Carplay για την ασύρματη διασύνδεση smartphone. 

2024 Renault Captur

«Είναι τόσο εύχρηστο όσο ένα smartphone», τονίζουν οι άνθρωποι της Renault για το νέο λειτουργικό του infotainment. Ψηφιακός, βέβαια, είναι και ο πίνακας οργάνων, με έγχρωμη οθόνη που στις καλύτερα εξοπλισμένες εκδόσεις φθάνει τις 10,25’’.

Οι επενδύσεις με τη σειρά τους διαφέρουν ανάλογα με το επίπεδο εξοπλισμού. Η έκδοση Techno διαθέτει κίτρινες ραφές, ενώ η Esprit Alpine προσθέτει μπλε χρώμα και μοτίβα της γαλλικής σημαίας. Δεν υπάρχει επιλογή δέρματος ή λεπτομέρειες χρωμίου, με την εταιρεία να τονίζει ότι όλες οι διαθέσιμες επενδύσεις είναι από ανακυκλωμένα υφάσματα που επιλέχθηκαν «για το χαμηλό αποτύπωμα άνθρακα τους, χωρίς να συμβιβάζονται με την απτή ποιότητα, την αίσθηση ή την άνεση».

2024 Renault Captur

Η πρακτικότητα παραμένει ψηλά στο μικρότερο SUV της Renault. Το πίσω κάθισμα εξακολουθεί να σύρεται εμπρός/πίσω έως και 16 εκατοστά και υπάρχουν συνολικά 24,7 λίτρα αποθηκευτικού χώρου διάσπαρτα στην καμπίνα. Ο χώρος αποσκευών από την άλλη προσφέρει 536 lt με τα καθίσματα ανασηκωμένα.

Ο βασικός εξοπλισμός έχει αναβαθμιστεί και περιλαμβάνει περισσότερα συστήματα προειδοποίησης και υποβοήθησης του οδηγού, όπως το Active Driver Assist, για αυτόνομη οδήγηση επιπέδου 2. 

Το σύστημα Multi-Sense με τη σειρά του, που προσφέρει τέσσερα διαφορετικά προγράμματα οδήγησης (MySense, Eco, Comfort και Sport), εμπλουτίστηκε στην υβριδική έκδοση και με την επιλογή Extended Grip που στέλνει τη ροπή στους εμπρός τροχούς με πιο αποδοτικό τρόπο.

2024 Renault Captur

Όσον αφορά τους κινητήρες, το νέο Renault Captur θα διατίθεται με τον τρικύλινδρο 1.0 TCE των 90 ίππων και τον mild hybrid τετρακύλινδρο 1.3 TCE με απόδοση 140 ίππων ή 160 ίππων. Στη γκάμα παραμένει ο 1.0 TCE διπλού καυσίμου (βενζίνης/LPG) με τα 100 άλογα, όπως και η έκδοση 1.6 E-Tech full hybrid με το βελτιωμένο υβριδικό σύστημα κίνησης να αποδίδει 145 ίππους.

Αντίθετα με τους κινητήρες που παραμένουν ίδιοι, το πλαίσιο του νέου Captur έχει δεχθεί βελτιώσεις, με τους Γάλλους να σημειώνουν πως η γεωμετρία της ανάρτησης και τα αμορτισέρ έχουν τροποποιηθεί για να προσφέρουν «πιο δυναμική οδήγηση», ενώ το σύστημα διεύθυνσης έχει επαναρυθμιστεί για καλύτερη απόκριση και έλεγχο.

Οι τελευταίες είναι αλλαγές που θα τις διαπιστώσουμε το καλοκαίρι, περίοδος που το νέο Renault Captur αναμένεται να έρθει στη χώρα μας.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube