Αποκαλυπτήρια για το ανανεωμένο Hyundai Bayon

Αποκαλυπτήρια για το ανανεωμένο Hyundai Bayon

To Hyundai Bayon, το μικρότερο B-SUV στην γκάμα της Hyundai ανανεώθηκε, αποκτώντας πιο φρέσκια εμφάνιση και ανανεωμένο εσωτερικό.

Τι αν κι αν μετράει μόλις τρία χρόνια στην αγορά; Οι Κορεάτες αποφάσισαν να ανανεώσουν το Hyundai Bayon, με στόχο να κάνουν ακόμα πιο αισθητή την παρουσία του στην αγορά.

Δεδομένου ότι το Bayon βρίσκεται στην ιδιαίτερα απαιτητική κατηγορία των B-SUV, η Hyundai αποφάσισε να φρεσκάρει το μικρό SUV της. Η facelift εκδοχή του Hyundai Bayon διατηρεί σε μεγάλο βαθμό την ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία με την εν κυκλοφορία γενιά, η οποία όμως πλαισιώνεται από ορισμένες πιο σύγχρονες λεπτομέρειες.

Στο εμπρός τμήμα, μια φωτεινή μπάρα LED για τα φώτα ημέρας έχει ενσωματωθεί, δημιουργώντας τη γνωστή φωτεινή «υπογραφή» Seamless Horizon της φίρμας. Ο ελαφρώς ανασχεδιασμένος προφυλακτήρας, σε συνδυασμό με την νέα μάσκα συμπληρώνουν την ολίγον τι πιο αιχμηρή και τολμηρή εμφάνιση του αυτοκινήτου.

To Hyundai Bayon ανανεώθηκε στα σημεία, αποκτώντας ακόμα πιο προηγμένες τεχνολογίες

Hyundai Bayon

Η ίδια σχεδιαστική φιλοσοφία συνεχίζεται και στο πίσω μέρος. Τα φώτα σε σχήμα βέλους παραμένουν, ενώ επανασχεδιασμένος είναι (και) ο πίσω προφυλακτήρας. Οι νέες προσθήκες στην γκάμα συνεχίζονται, με τις ζάντες 16” και 17” να κάνουν την εμφάνισή τους.

Πλούσια είναι η χρωματική παλέτα του ανανεωμένου Bayon, με εννέα χρωματικούς σχεδιασμούς, τέσσερις εκ των οποίων εμφανίζονται πρώτη φορά:  Lumen Grey Pearl, Meta Blue Pearl, Lucid Lime Metallic και Vibrant Blue Pearl. Επιπλέον, υπάρχει προαιρετικά διαθέσιμη η επιλογή διχρωμία οροφής σε μαύρο Phantom Black χρώμα, η οποία συνδυάζεται με αρκετά από τα παραπάνω χρώματα, αυξάνοντας σημαντικά τις δυνατότητες εξατομίκευσης.

Προχωρώντας προς το εσωτερικό, η κορεατική αυτοκινητοβιομηχανία δίνει διανθίζει το μοντέλο της με δυνατότητα over-the-air ενημερώσεων για τους χάρτες του συστήματος πλοήγησης.

Η εικόνα της καμπίνας παραμένει high-tech, με τον πίνακα οργάνων να διαθέτει οθόνη LCD 4,2”. Στο βασικό εξοπλισμό υπάρχει επίσης και οθόνη Audio Visual Navigation 10,25”, συμβατή με τα Android Auto και Apple Car Play.

Προαιρετικά τώρα, το αυτοκίνητο μπορεί να εξοπλιστεί με ψηφιακό πίνακα οργάνων 10,25” με δυνατότητα διαμόρφωσης των γραφικών ανάλογα με το επιλέξιμο προφίλ οδήγησης.

Hyundai Bayon

Οι επιβάτες μπορούν να αξιοποιήσουν τρεις θύρες USB (δύο USB-C και μία USB-A), με δυνατότητα σύνδεσης του τηλεφώνου στο σύστημα infotainment. Premium είναι και το ηχοσύστημα Bose, διαθέτοντας οχτώ ηχεία και subwoofer.

Η facelift εκδοχή του Bayon, επωφελείται και από τον αναβαθμισμένο εσωτερικό φωτισμό, τεχνολογίας LED. Μάλιστα, υπάρχει και δυνατότητα επιλογής ατμοσφαιρικού φωτισμού διαφόρων χρωμάτων.

Ιδιαίτερα πλούσια είναι η ομπρέλα των συστημάτων ασφαλείας, με μία σειρά από συστήματα ημιαυτόνομης να ξεχωρίζουν το Bayon από τον ανταγωνισμό. Συγκεκριμένα, το Lane Following Assist, το σύστημα αποφυγής εμπρόσθιας σύγκρουσης που εκπέμπει, αρχικά, προειδοποιητικό ήχο πριν ενεργοποιήσει, αν χρειαστεί, τα φρένα και διαθέτει σύστημα ανίχνευσης αυτοκινήτων, πεζών και ποδηλατών, αλλά και σύστημα Junction Turning, για αποτροπή σύγκρουσης με επερχόμενο αυτοκίνητο σε μία διασταύρωση.

Προηγμένο είναι και το Smart Cruise Control (NSCC) που βασίζεται στο σύστημα πλοήγησης. Ειδικότερα, χρησιμοποιεί τα δεδομένα από το σύστημα πλοήγησης του αυτοκινήτου για να προσαρμόζει την ταχύτητα αυτόνομα όταν το αυτοκίνητο κινείται σε αυτοκινητόδρομο ή δρόμο ταχείας κυκλοφορίας.

Hyundai Bayon

Τέλος, το νέο Bayon διαθέτει τώρα eCall δεύτερης γενιάς που βασίζεται στο δίκτυο 4G, το οποίο ειδοποιεί αυτόματα τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης εάν ανοίξουν οι αερόσακοι του οχήματος σε περίπτωση ατυχήματος. Εναλλακτικά, οι επιβάτες μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν αυτή τη λειτουργία με το πάτημα ενός κουμπιού.

 

Ακολουθήστε το DRIVE στο Google News και τα Social Media
 

Google NewsFacebookTwitterInstagramYouTube